“Copacul si casa” lui Maxim Dumitras, daltuite in Germania

-A A +A

In perioada 1-20 iulie, artistul plastic Maxim Dumitras a participat la un simpozion international de sculptura, desfasurat in localitatea Berathausen, din apropiere de Regensburg. Simpozionul a fost intitulat “Inapoi spre Europa - Arta si natura - Arta in natura” si a fost organizat de Kuratorium Europaische Kulturarbeit. Un numar de sapte artisti din Germania, Romania si Ungaria au fost selectati spre a participa la respectivul simpozion, in urma unei selectii pe baza de proiect, facut de sculptorul Ingo Glass. Au creat in cadrul pus la dispozitie de organizatori: Stefan Calarasanu, Alexandru Ciutureanu, Maxim Dumitras din Romania, Farkas Zsofia, Barna Eltes, Gyula Julia din Ungaria si Gunther Ebenbek din Germania.

Sculptorul bistritean Maxim Dumitras a realizat lucrarea intitulata “Copacul si casa”, daltuita in lemn de stejar, la dimensiunea de 450 cm, care a fost amplasata intr-un spatiu special ales, in parcul localitatii, alaturi de operele simpozioanelor din anii anteriori. “Fiecare intalnire de acest fel este un bun prilej de a comunica, de a ne impartasi din cele descoperite pe drumul cautarilor artistice personale, dar si de a ne cunoaste mai bine intre noi”, a spus Maxim Dumitras.

La vernisajul organizat in incheierea simpozionului au participat prof.dr. Ioan Opris, ministru secretar de stat la Ministerul Culturii si Cultelor, insotit de scriitorul si criticul de arta Tudor Octavian.

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close