Interviul saptamanii

Astazi, Valer Sasarman, antrenorul divizionarei C Somes Gaz Beclean

-A A +A

Carte de vizita Valer Sasarman

Ocupatia: antrenor Somes Gaz Beclean

Debut fotbalistic: anul 1986 “Laminorul” Beclean

1988-2001- jucator la Gloria Bistrita

A jucat pe rand in postul de mijlocas stanga si fundas central

Hobby: pescuitul si tenisul de camp

Fotbalisti preferati: Paolo Maldini (fundas AC Milan) si Marius Lacatus

“Speram la un loc I la sfarsitul campionatului 2005-2006”

- ne-a declarat Valer Sasarman, antrenor Somes Gaz Beclean

Fost jucator al Gloriei Bistrita, club la care a activat timp de 14 ani, Valer Sasarman “mediteaza” de trei ani ocupanta locului 4 in cadrul seriei C9 a Diviziei C, Somes Gaz Beclean. Venirea fostului “glorios” la timona echipei beclenare a avut drept rezultate o revenire in forta a SG Beclean prin impunerea unor noi tactici de joc, dar si prin transferul unor jucatori de certa valoarea. Mai multe despre fotbalul de Divizie C, vom afla in cele ce urmeaza chiar de la Valer Sasarman.

Valer, incheiem vineri un retur al seriei C9 din cadrul Diviziei C, destul de interesant cu meciuri mai bune sau mai putin bune. Cum caracterizezi acest retur din prisma antrenorului, dar si a fostului jucator de Divizie A?

Debutul bun pe care l-am avut in retur cu echipa pe care o antrenez a fost rezultatul pregatirii centralizate pe care am efectuat-o asta iarna la Sg.- Bai. Am tras din greu, iar punctele au inceput sa vina. De altfel, daca stau sa ma gandesc la valoarea actuala a lotului de la Beclean, la modul in care au jucat baietii, noi trebuie sa terminam returul pe locul secund, imediat dupa echipa lui Dan Matei.

Ai deschis subiectul cu privire la echipa pe care o antrenezi de trei ani incoace. Care sunt jucatorii care s-au remarcat in acest retur?

Din cei 18 fotbalisti legitimati actualmente la Beclean, daca facem un calcul, cam 13 jucatori au dus greul returului. Este vorba de un nucleu de jucatori buni si care a fost completat vara trecuta cu niste fotbalisti de la Bistrita cum ar fi Solomon, Baciu, Gaborean, Sebi Moga, ca sa nu mai vorbim de Voica, care joaca de ceva vreme aici. Pe acest nucleu pe care m-am bazat tot timpul am brodat ca sa spun asa talentele fotbalistice ale unui Musina, Precub sau Nap. Cert este faptul ca in acest moment la Beclean sunt 5-6 jucatori care pot sa-i numesc titulari, dar vreau sa se inteleaga clar un lucru - intreaga echipa are valoarea ei intrinseca.

Care din componentele seriei in care jucati v-au dat frisoane?

Nu stiu foarte multe lucruri despre Ariesul Turda, echipa pe care o vom intalni vineri seara, dar am inteles ca este o formatie destul de buna. Altfel, ce-am jucat returul asta cred ca Bistrita este o echipa cu adevarat valoroasa si care isi merita cu adevarat locul in Divizia B. Cu toate acestea, diferentele intre echipele de C nu sunt foarte mari, doar ca Becleanul este cu ceva peste marea majoritate a seriei, ca valoare si joc, desigur.

Ce urmeaza in aceasta vara?

Dupa ultima partida de la Turda, baietii vor intra intr-o vacanta bine-meritata pana pe 15 sau 17 iulie, dupa care va urma traditionalul cantonament la Sg.-Bai si bineinteles ca vom avea o discutie cu mai marii clubului, cu domnul Emil Moldovan prin care sa punem la punct toate detalile cu privire la inceputul noului sezon fotbalistic, transferuri de jucatori, cat si alte probleme de ordin intern.

Exista o reteta speciala prin care un jucator bun poate sa devina un antrenor la fel de bun?

Sigur ca poate exista situatia in care un jucator cu multe meciuri in picioare, odata instalat pe banca devine automat un antrenor redutabil, dar nu este obligatoriu. Timpul le decide pe toate! Eu acum sunt la inceputul carierei mele de antrenor, dar nu este deloc usor sa treci de pe teren in banca tehnica. Este asumarea a mai multor responsabilitati printre care si aceea de a coordona destinele unor oameni. Nu este simplu deloc! Eu acum am deja trei ani de antrenorat in Divizia C si cred ca ceva, ceva experienta tot am acumulat.

Intre obiectivele pentru viitorul sezon fotbalistic figureaza si o fortare a Diviziei B?

In lotul pe care il avem la ora actuala sunt 5 sau 6 jucatori care au evoluat atat in Divizia B, cat si in Divizia A, iar cu cei inca trei sau patru jucatori pe care vrem sa-i aducem vom trage la locul I. Altfel, imi doresc sa am o echipa foarte buna, sa nu existe probleme grave de sanatate, sa creasca valoarea tehnica a lotului si sa pot dubla posturile. De altfel, cat sunt bani la echipa, problemele dispar ca prin farmec.

Sa inteleg ca la Beclean nu prea au fost probleme financiare?

Datorita implicarii domnului Emil Moldovan in echipa, problemele financiare au fost trecute cu brio, primele si salariile venind la timp. Norocul meu si al lotului pe care il antrenez se cheama Emil Moldovan. Domnul Moldovan m-a adus la Beclean, mi-a acordat toata increderea ca antrenor. Mai mult, domnia-sa nu mi-a conditionat preluarea echipei prin obtinerea de rezultate imediate sau cine stie ce mari performante. Acum, sigur ca este vremea sa mergem cat de sus putem si de ce nu sa fortam o evadare spre Divizia B.

Aprecierea dvs: - Media: 3 steluţe (5 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close