Aniversare

Federatia Romana de Haltere a implinit 75 de ani de existenta

• Nicu Vlad a fost reales presedinte, iar profesorul Mugur Saranciuc face de acum parte din Biroul Federal de conducere

-A A +A

Antrenorul emerit Mugur Saranciuc a fost prezent de curand la un eveniment deosebit pentru halterele romanesti - aniversarea a 75 de ani de la infiintarea FRH.

Conform celor spuse de profesorul Saranciuc, la acest event au fost prezente personalitati marcante, din care amintim: presedintele Federatiei Internationale, doctorul Ajan Tamas (Ungaria), presedintele onorific al Federatiei Internationale de Haltere, Godfried Schodl (Austria) cat si presedintele Federatiei Europene, campionul olimpic si multiplul campion mondial si european Waldemar Bazanovski.

De asemenea, la festivitatile dedicate acestei aniversari si-au mai facut simtita prezenta nume de marca din sportul romanesc: Octavian Morariu si Ion Dobrescu (Comitetul Olimpic si Sportiv Roman), Gheorghe Florian si Liviu Cepoi (Agentia Nationala pentru Sport), la care s-au adaugat reprezentanti de prim rang ai federatiilor de gimnastica, canotaj, box, dar si presedintele de onoare al federatiei, profesorul-doctor Nicu Alexe.

“Federatia Romana de Haltere si-a sarbatorit 75 de ani de existenta. A fost un prilej de a trece in revista multe din reusitele acestei discipline sportive, cu doua medalii de aur si una de bronz la Jocurile Olimpice, 19 medalii de aur, 24 de argint si 30 de bronz la mondiale, 25 de aur, 56 de argint si 73 de bronz la europene, in toate cazurile in confruntarea seniorilor, dar si cu un bilant al “noului val” (83 de medalii, la CM la juniori I - 27 de aur, 181 la CE - 40 de aur si 83 de medalii si la juniori 11-17 de aur), a tinut sa sublinieze antrenorul emerit Mugur Saranciuc.

Alegeri, alegeri...

Asa cum era si normal, dupa incheierea festivitatilor a urmat o sedinta extraordinara in care s-a vizat alegerea noilor structuri de conducere a federatiei de resort.

In urma voturilor liber exprimate, Nicu Vlad a fost reales in functia de presedinte, Dimofte Constantin in cea de vicepresedinte al FRH, iar cu o larga majoritate de voturi, Mugur Saranciuc a devenit primul membru al Biroului Federal, format inca din 6 membri, dupa cum urmeaza: Olimpiu Chindris, Gheorghe Biris, Andrei Socaci, Petru Bechelu, Vasile Felecan si Mihai Constantinescu.

Tot in cadrul sedintei de alegeri, presedintele Nicu Vlad l-a numit pe Gheorghe Diaconu in functia de secretar general si pe Virgil Dociu in cea de director tehnic.

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close