Avalansa de avansari in grad de Ziua Politiei

• 85 de politisti au fost inaintati în grad, majoritatea la termen, dar exista si 5 politisti rasplatiti pentru merite deosebite • doi oameni ai legii au primit titlul de “Politist de onoare”

-A A +A

Avalansa de avansari in grad de Ziua Politiei
Avalansa de avansari in grad de Ziua PolitieiFOTO: mesagerul.ro
Sambata dimineata, incepand cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Bistrita-Nasaud a avut loc adunarea festiva prilejuita de Ziua Politiei Române, manifestare la care au fost invitati reprezentanti ai administratiei publice locale si jurnalisti, politistii bucurandu-se de prezenta in mijlocul lor a subprefectului Gheorghe Tuta. Manifestarile au inceput in acordurile Imnului de Stat al Romaniei si s-au incheiat in cele ale Imnului Europei. Cu acest prilej, comisarul sef Alexandru Tanco, proaspat avansat in grad la ceremonialul desfasurat vineri la Opera Romana din Capitala, in cadrul “Galei Premiilor Politiei Romane”, a dat citire mesajelor adresate politistilor de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, de inspectorul general al Politiei Române, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, cat si cel al sefului Politiei din Neubrandemburg (Germania), Manfred Dachner. Directorul Directiei Judetene Bistrita-Nasaud a Arhivelor Nationale, profesorul Ioan Muresan, a prezentat un scurt istoric al Politiei Romane, dupa care s-au inmanat diplomele si plachetele de “Politist de Onoare” comisarului Gheorghe Trufasu, seful criminalistilor bistriteni si agentului sef Dan Nicolae Danila, seful Postului de Politie Petru Rares. Adjunctul sefului IJP, comisarul sef Liviu Olariu, a dat apoi citire ordinelor de avansare, potrivit carora 85 de politisti bistriteni au avut motive de bucurie, întrucat au fost inaintati în gradul superior atat la împlinirea termenului legal, cat si pentru merite exceptionale. Potrivit acestei liste au primit grade mai mari 80 lucratori de politie pentru ca au ajuns la termenul prevazut de lege (3 comisari sefi, 16 comisari, 5 subcomisari, 2 inspectori principali, 8 inspectori si 46 de agenti), iar 5 politisti au fost avansati mai repede întrucat s-a considerat ca au avut merite deosebite. Astfel, la exceptional au fost avansati în grad doi ofiteri: insp. pr. Mihai Panzariu, din Politia Rutiera, a devenit subcomisar, iar inspectorul Marius Vicas, de la Serviciul Cercetari Penale, a fost promovat la gradul de inspector principal. În avans, au fost înaintati în grad si 3 agenti de politie care s-au remarcat anul trecut pentru activitatea lor - acestia fiind ag. sef pr. Vasile Oloier, ag. sef Flaviu Brici si ag. pr. Florin Morutan.

In cadrul ceremonialului, adjunctul sefului Politiei judetului, comisarul Ioan Bodescu, a dat citire ordinelor de acordare si au fost inmanate Decretele prezidentiale si insemnele onorifice “In serviciu credincios”, pentru 15, 20 si 25 de ani in randul cadrelor active ale Politiei Romane, unui numar de 48 de politisti. Pentru merite deosebite in activitatea profesionala au fost acordate diplome de merit mai multor politisti. Au mai fost decernate diplome si cupe echipelor castigatoare in cadrul competitiei “Cupa Politiei” la minifotbal si tenis de masa. Din sala de festivitati a Inspectoratului, care s-a dovedit neincapatoare, manifestarile s-au mutat in salonul de receptii al Hotelului Diana, unde a avut loc un dineu oficial, la care au fost invitati reprezentanti ai administratiei publice, parlamentari, conducatori ai institutiilor deconcentrate ale statului si ai unor agenti economici. In cadru festiv, comisarul sef Alexandru Tanco a inmanat diplome si plachete de onoare unor colaboratori apropiati si la trei dintre fostii comandanti ai Inspectoratului, respectiv gl. bg. (r) Ioan Negrusa, col. (r) Ioan Muresan si col. (r) Gheorghe Pop. Preotul garnizoanei, Iuliu Somodean, a oficiat o scurta slujba religioasa, iar col (rt) Alexandru Misiuga, baron al “Casei Dracula”, a incalzit atmosfera cu un mesaj in “stihuri”, dupa care politistii au serbat cei 184 de ani de “Politie moderna”.

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close