“Folkul din inima mea”

-A A +A

“Folkul din inima mea”
“Folkul din inima mea”FOTO: mesagerul.ro
In conferinta de presa convocata, ieri, la Hotel “Coroana de Aur”, cantautorul Florin Sasarman, presedintele Asociatia Culturale “Romania din inima mea”, a prezentat conditiile de desfasurare a actualei editii a Festivalului Concurs National “Bistrita Folk 2006”, ajuns la editia a cincea, intrat deci intre manifestarile culturale traditionale bistritene. Alaturi de asociatia amintita mentionam intre organizatori Casa Municipala de Cultura “George Cosbuc”, Centrul Judetean pentru Cultura, Complexul Muzeal, Consiliul Local si Primaria Municipiului Bistrita. Atat primarul Vasile Moldovan cat si Dorel Cosma (directorul Casei municipale de Cultura “George Cosbuc”) au subliniat importanta acestui festival la Bistrita si cererea lui de publicul care intr-o zi a cumparat cele peste trei sute de bilete puse in vanzare, performanta marturisitoare de aprecierea pentru folk.

Florin Sasarman a informat despre prezenta intre invitati a lui Mircea Florian, artist folk care locuieste in Germania si a exprimat regretul pentru absenta lui Stefan Hrusca, “prizonier” al altor angajamente.

Concursul de interpretare a adus la Bistrita treisprezece concurenti din diverse zone ale ta-

rii si cateva grupuri, cu totii ascultati de un juriu condus de cantautorul Adrian Ivanitchi. Sasarman a dat informatii detaliate despre bugetul festivalului, cifrat la 416 milioane de lei vechi, proveniti atat din finantarea de la buget, pe proiect, cat si de la societatile comerciale bogate din oras, dispuse sa investeasca in cultura.

Concursul va acorda un Mare Premiu in valoare de 10-11 milioane de lei, apoi trei premii pentru individual si grupuri, urmate de premii speciale. Sub raportul mediatizarii festivalului a fost prezentat Virgil Onita de la TVS Brasov, care s-a exprimat ca intentioneaza sa contribuie dezinteresat la ridicarea cotei manifestarii.

Florin Sasarman s-a pronuntat impotriva difuza-rii materialelor neprofesionist filmate, care aduc prejudicii de imagine festivalului.

De la ora 20.00, urmau sa intre ieri pe scena Ducu Bertzi, Marius Batu, Florian Pittis, Maria Gheorghiu, Mircea Florian, Emilian Onciu si Florin Sasarman.

Azi, in a doua zi de festival, la ora 11.00 continua concursul incheiat cu festivitatea de premiere; de la ora 18.00 are loc gala festivalului, urmata de o salba de recitaluri sustinute de Nicu Alifantis, Mircea Vintila, Partaj, Dinu Olarasu, Heidi Schmidt (USA), Adrian Ivanitchi si Vasile Seicaru.

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close