Campus scolar la Colegiul National “Petru Rares” Beclean

-A A +A

Lucrarile de amenajare a campusului de la Colegiul National “Petru Rares” din Beclean vor începe în 2008 si au ca termen de finalizare anul 2010, proiectul aflându-se acum la stadiul procedurilor premergatoare executiei propriu-zise. Investitia pe care Guvernul o va face la Colegiul National “Petru Rares” este una de ordinul milioanelor de euro, cea mai mare din istoria finantarilor facute la unitatile de învatamânt din oras. Deocamdata s-au primit - prin Hotarâre de Guvern - 1,5 milioane de lei, pentru fazele de început ale investitiei, iar în final lucrarile se vor concretiza în ample obiective. Astfel, pe lânga corpurile de care dispune acum institutia, va fi ridicata o noua cladire, cu 24 de sali, unde vor fi mutate aproape toate clasele liceului. În cladirea principala a institutiei, asa cum este aceasta compartimentata acum, vor ramâne doar laboratoarele scolare, care vor fi amenajate modern, alaturi de clasele primare. În corpul unde functioneaza acum salile de cazare, biblioteca, sala festiva si câteva clase, vor ramâne doar camere de internat pentru elevi, cu câte patru paturi fiecare, iar în plus vor fi amenajate garsoniere pentru profesorii care au domiciliul în alte localitati si care nu au alte posibilitati de cazare în orasul Beclean. În cladirea ce poarta acum denumirea de corpul B, vor fi mutate clasele Grupului Scolar “Henri Coanda” Beclean, institutie aflata si acum în aceeasi ograda cu Colegiul National “Petru Rares”.

Reabilitarea cladirilor existente deja presupune refacerea acoperisurilor, recompartimentarea corpului B si trecerea lui în totalitate în subordinea Grupului Scolar "Henri Coanda", recompartimentarea corpului C si amenajarea a 36 de camere de internat cu câte patru locuri fiecare, câte un grup sanitar la fiecare doua camere si 9 garsoniere pentru profesori. În acelasi proiect sunt prevazute amenajarea corpului A, care va cuprinde 4 sali de clasa pentru ciclul primar, sase laboratoare si 11 cabinete, recompartimentarea si dotarea atelierelor Grupului Scolar "Henri Coanda", reamenajarea si dotarea cantinei cu utilaje moderne, construirea unei centrale termice proprii, refacerea instalatiilor sanitare si electrice, refacerea împrejurimilor si sistematizarea incintei.

Aprecierea dvs: - Media: 1 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close