"Universuri paralele"

-A A +A

"Universuri paralele"
"Universuri paralele"FOTO: mesagerul.ro
Este titlul celei de-a doua carti a concitadinului nostru Ioan Tandureanu si a aparut de curand la Editura "George Cosbuc", volumul fiind subintitulat "Cunoasterea intre posibil si real".

Minte iscoditoare, Tandureanu este preocupat de chestiuni de o deosebita finete intelectuala, situate in domeniul de intalnire a mai multor discipline intre care biologia, fizica cuantica, filosofia, ufologia-invatatura despre farfurii zburatoare, futurologia etc., iar intre autorii citati in bibliografie ii gasim pe Constantin Dumitru Dulcan ("Inteligenta materiei"), Schroedinger, Solomon Marcus, Steven Weinberg, Aurel Popescu Balcesti, Aram Frenkian si alti autori romani sau straini.

Universul, taina care a fascinat dintotdeauna omenirea, nu inceteaza sa ni se dezvaluie, surprinzandu-ne, si mintea umana, parte a cosmosului si autonom de el, formuleaza existenta unor structuri coexistente cu cea pe care o percepem, dar pentru care nu avem cu totii posibilitati de a-i percepe dimensiunile, desi unii pretind ca primesc informatii din alt spatiu suprapus cu cel in care traim.

"Cunoasterea intre posibil si real" nu implica o optiune filosofica, formularea se gaseste in perimetrul teoriilor care sustin ca lumea este cognoscibila, problema care se pune este a raportului dintre posibilitatea si realitatea paradigmelor formulate de om, de la un loc, sau pana la un loc, rod al fanteziei creatoare.

Mai mult decat o inventariere, o expunere a continutului teoriilor, judecatilor formulate de cei amintiti, Tandureanu stapaneste materialul de maniera de a disocia intre cele scrise de mari ganditori ai secolului trecut si daca nu purcede la ierarhizari, are puncte de vedere in aprecierea unora sau altora, fiind un autor minutios, staruitor, harnic sa inteleaga nivelul la care a ajuns umanitatea la un moment dat si sa transmita si altora sinteza sa, unica in scrisul conjudetenilor, exceptandu-l pe poetul Alexandru Cristian Milos, care nu si-a publicat inca in volum textele aparute in serial.

Aprecierea dvs: - Media: 1.5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Lates Alexandra

de unde pot obtine aceasta carte??

imaginea utilizatorului Vizitator: Septimiu Nicușan

Doamna Lateș Alexandra,
Cartea „Universuri paralele” a apărut demult. Trebuie contactat autorul. E bistrițean.
Editura G. Coșbuc nu cred că mai are această carte.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close