Oferta generoasa a invatamantului militar

-A A +A

Oferta generoasa a invatamantului militar
Oferta generoasa a invatamantului militarFOTO: mesagerul.ro
Oferta educationala a Ministerului Apararii Nationale pentru tinerii si tinerele care doresc sa imbratiseze o cariera militara este una foarte generoasa pentru anul scolar 2010-2011. Astfel, potrivit sefului Biroului Informare-Recrutare (BIR) Bistrita-Nasaud, maiorul Adrian Carcu, pentru scolarizarea ofiterilor (studii universitare de licenta invatamant de zi cu durata de patru ani), varsta maxima la momentul inscrierii nu trebuie sa depaseasca 24 de ani. Inainte de a participa la concursul propriu-zis, candidatii trebuie sa sustina un test psihologic, dupa care vor avea de trecut probele sportive - rezistenta (alergare in teren variat pe o distanta de 3.000 metri) si parcurgerea unui traseu utilitar aplicativ. Absolventii de clasa a XII-a pot participa la examen cu adeverinta care sa ateste ca au promovat examenul de bacalaureat in anul 2010. Pe langa aceste conditii, tinerii trebuie sa aiba o atitudine pozitiva si sa manifeste spirit de echipa, sa dovedeasca disciplina, curaj si initiativa, caracteristici fara de care un militar nu s-ar putea descurca pe campul de lupta. Totodata, persoanele interesate trebuie sa stie ca viata militara implica o serie de riscuri, renuntari si restrictii, necesitand o capacitate mare de rezistenta la efort fizic si psihic indelungat.

"Anul acesta, Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu a scos la concurs 228 de locuri, din care 24 pentru fete. Cele mai multe, respectiv 190, sunt la Facultatea de Stiinte Militare si Informatii, arma Managementul Organizatiei. Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda Brasov are disponibile 144 de locuri, din care 22 pentru fete. De asemenea, Academia Navala Mircea cel Batran din Constanta a scos la concurs 39 de locuri, din care 4 pentru fete, iar Academia Tehnica Militara Bucuresti - 87 de locuri, din care 22 pentru fete. Persoanele interesate se pot inscrie si pentru Institutul Medico-Militar Bucuresti, care asteapta 44 de viitori studenti, dintre care 20 la Facultatea de Medicina din Targu Mures. La admiterea in medicina militara nu conteaza sexul candidatilor", ne-a declarat maiorul Adrian Carcu. Potrivit acestuia, si tinerilor care vor sa devina maistri militari anul acesta li se ofera mai multe optiuni. Astfel, Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" Pitesti scoate la concurs 114 locuri, din care 17 pentru fete, iar Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" din Buzau are disponibile 129 de locuri, in timp ce oferta Scolii Militare de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Navale "Amiral Ioan Murgescu" Constanta este de 43 de locuri, din care 4 pentru fete. Si in acest caz, candidatii nu trebuie sa aiba mai mult de 24 de ani si sa poata trece prin furcile caudine ale testului psihologic si probelor sportive. Acestia mai au de sustinut un test la limba engleza (proba eliminatorie, la care nota de trecere este de minim 6) si examene scrise la matematica si fizica. In cazul acestora are un cuvant de spus si nota obtinuta la examenul de bacalaureat. O alta oferta MApN este destinata elevilor de gimnaziu care termina anul acesta clasa a VIII-a, pentru acestia fiind scoase la concurs 360 de locuri la liceele militare. Toate cele trei colegii militare liceale, respectiv Colegiul Militar Liceal "Stefan cel Mare" Campulung Moldovenesc, Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" Breaza si Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazu" Alba Iulia scot la concurs cate 120 de locuri, din care, fiecare, 20 de locuri pentru fete. La admiterera in aceste licee se sustin teste grila la limba romana si la matematica, probe eliminatorii la care nota minima trebuie sa fie 7, la care se adauga media obtinuta in clasele V-VIII, nota de la tezele unice din clasa VIII-a si nota de la examenul de evaluare finala din clasa a VIII-a. Dosarele se pot depune pana pe 21 mai 2010.

Date suplimentare se pot obtine la Biroul de Informare-Recrutare din incinta Centrului Militar Judetean Bistrita-Nasaud, situat in Bistrita, Bulevardul Republicii, nr. 3 sau la numerele de telefon 0263.212.453 ori 0263.211.271 interior 213.

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close