"Conexiunile" toamnei

-A A +A

"Conexiunile" toamnei
"Conexiunile" toamneiFOTO: mesagerul.ro
"Conexiunile" toamnei
"Conexiunile" toamneiFOTO: mesagerul.ro
"Conexiunile" toamnei
"Conexiunile" toamneiFOTO: mesagerul.ro
"Conexiunile" toamnei
"Conexiunile" toamneiFOTO: mesagerul.ro
  In foaierul Centrului Cultural Municipal "George Cosbuc" a avut loc ieri vernisajul expozitiei de fotografii realizate de Ovidiu Grovu la editia din acest an a festivalului International de Folclor "Nunta Zamfirei". Directorul Dorel Cosma (Centrul Cultural Municipal) a vorbit despre deschiderea sirului activitatilor de toamna a societatii scriitorilor bistriteni "Conexiuni" si a informat ca lucrarile lui Ovidiu Grovu s-au bucurat de succes in fata publicului italian de la Troina în Sicilia, unde au fost expuse cu prilejul intrunirii la varf a IGF (Uniunea Europeana de Folclor) la acordarea premiilor "Oscar" pentru folclor pe acest an. Lucrarile de pe simeze pun in valoare frumusetea portului traditional din tarile participante la "Nunta Zamfirei" si, neindoielnic, valoarea este augmentata de priceperea lui Ovidiu Grovu de a gasi unghiul ("de fuga") favorabil pentru "fixarea" imaginii.

  Partea a doua a intalnirii a avut loc in sala "Studio", unde directorul Cosma a prezentat sintetic activitatile apropiate ale cenaclului. Revista" Conexiuni" apare intr-o noua tinuta grafica, e drept, de invidiat, si este prezentata la toate manifestarile la care este invitata institutia. Pana acum a fost vazuta la Ourense in Spania si urmeaza sa fie prezentata la Toulouse in Franta, peste putin timp.

  In alta ordine de idei, cenaclul "Conexiuni" a primit invitatia de a citi la Mangalia, unde se va face o deplasare in aceasta toamna, urmand o comuna lectura cu scriitori la Chisinau, in Romania de Est. Din motive financiare, a spus directorul Cosma, antologia pregatita la "Conexiuni" nu s-a tiparit inca, dar se spera sa se gaseasca resurse si lucrarea sa poata aparea. In continuare, a fost lansata cartea "Suflet de tinichea", de Laura Gherman, aparuta in frumoase conditii grafice in aceasta vara la Editura "Karuna". Sirul opiniilor despre carte si autoare, in momentul de sarbatoare al lansarii, a fost deschis de Elena M. Cimpan, care vede in poezia autoarei "...un mod de a fi, cartea oferindu-se ca un antagonism intre bine si rau, surprinzand prin revelarea realitatii sufletului autoarei".

  Poeta, profesoara de filosofie, obisnuita cu abstractia conceptelor, a spus ca in carte a incercat sa depaseasca monolitul filosofiei si ca dedica volumul memoriei tatalui; adevarata arta nu poate exista fara filosofie, a mai spus Laura Gherman, care a citit apoi din creatia sa.

  Chiar daca a fost o lansare de carte, de regula festiv, s-a discutat foarte "animat" despre text, gustul literar, in subtext chiar despre spiritul critic, atmosfera fiind destinsa, de veritabila dezbatere, si intalnirea socotita una dintre cele mai bune din cenaclul ultimului timp, prin diversitatea opiniilor exprimate, intre altii, de David Dorian, Traian Parva Sasarman, Vasile V. Filip.

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close