Ansamblul “Balada” - 25

-A A +A

Ansamblul “Balada” - 25
La 1 octombrie se împlinesc 25 de ani de la înfiinţarea Ansamblului Folcloric “Balada”, din iniţiativa directorului Dorel Cosma, avându-l alături pe coregraful Ioan Simionca, amândoi dornici să creeze cadrul de manifestare a unor tineri talentaţi. După cum ne-a comunicat Ioan Simionca, “Balada” a crescut valoric de-a lungul anilor printr-o preocupare continuă pentru repertoriu, preluând dansuri autentice, cântece culese din mediul rural de la rapsozi, de asemenea, s-a manifestat atenţie la alegerea costumelor populare pe criteriul respectării atât a motivelor cusute, cât şi a materialelor din care sunt confecţionate. Rezultatele nu au întârziat să apară, “Balada”, ajungând să participe la festivaluri naţionale, să fie invitată la manifestări internaţionale în care a reprezentat cu cinste tradiţiile româneşti.

Apreciat, recunoscut, Ansamblul Folcloric “Balada” face parte din Uniunea Europeană de Folclor (IGF) şi este înfrăţit cu ansamblurile “Francs Abergeant” din Le Locle (Elveţia), Palas din Karditsa (Grecia) şi ansamblul din Natheim, Germania.
La aniversarea unui sfert de veac de activitate, se doreşte invitarea celor trei ansambluri sau măcar a conducătorilor, apoi a multor prieteni din ţară care apreciază nivelul artistic, repertoriul şi spiritul de prietenie, colegialitate al artiştilor bistriţeni.
“Balada” speră într-o aniversare pe măsura sfertului de secol care se împlineşte şi a prestigiului artistic dobândit.

 

Aprecierea dvs: - Media: 4.5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close