Daniel Sidor, filosoful tânăr, la debut

-A A +A

Editura “Eikon” din Cluj-Napoca, condusă de George Vasile Dâncu, a lansat marţi, la Galeria “Arcade-24”, cartea “Manual de sex epistemic sau despre cum să scrii o maximă” de Daniel Sidor. Manifestarea a fost organizată în colaborare cu Biblioteca Judeţeană şi Uniunea Artiştilor Plastici Bistriţa.

Daniel Sidor, filosoful tânăr, la debut
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
  Poetul Dan Coman a rostit în deschidere o alocuţiune în care l-a prezentat pe autor - profesor de filosofie la Grupul Şcolar Sanitar şi la Colegiul “Grigore C. Moisil”. Apărut în colecţia “Universitas”, seria “Filosofie”, cartea este pentru criticul de artă Oliv Mircea menită să contrarieze dintru început, chiar prin titlul “Manual”, care trimite cu gândul la 100 de pagini cuprinzând esenţialul într-un domeniu al cunoaşterii. Chiar dacă e la 26 de ani, vârstă la care e greu de îmbrăcat haina filosofului, autorul exprimă lumea frământată în care trăim, o frământare făcută publică, a mai spus Oliv Mircea, amintindu-l pe Cioran ca filosof tânăr. Pentru criticul Petru Poantă, volumul este un studiu asupra maximei, aforismului, proverbului, o poetică filosofică asupra maximei. În susţinerea alocuţiunii sale şi circumscrierea universului cărţii, Petru Poantă s-a referit la filosofia analitică, socotind volumul “o carte inteligentă”.
  În continuare, Vasile George Dâncu, el însuşi scriitor, a vorbit despre raportul auto-editor şi a spus câteva lucruri pe care trebuie să le cunoască toţi editorii, şi anume faptul că un text este unic şi o carte nu se înseriază.
  Un autor despre care vom mai auzi, Daniel Sidor, conjudeţeanul nostru din Rodna, după cum a fost prezentat.

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close