Vârstnicii au cămin permanent la Beclean

-A A +A

Un centru rezidenţial pentru bătrâni, cu şase locuri ocupate din zece disponibile iniţial, devine funcţional de luni, la Beclean, pe strada Mihail Kogălniceanu, la numărul 103. Iniţiativa este una privată şi le aparţine dr. Letiţia Vlăduţiu şi SC „Titana Vest” SRL, prin fundaţia proprie, „Bethesda - Floricica”. Unitatea medico-socială vine să completeze o investiţie similară mai veche, realizată în urmă cu aproximativ 1 an şi tradusă într-un centru de zi cu profil pe psihogeriatrie. Instituţia destinată acum îngrijirii permanente a adulţilor şi a vârstnicilor oferă servicii de cazare, asistenţă socio-medicală, recuperare (kinetoterapie, fizioterapie, hidroterapie şi masaj).

Aprecierea dvs: - Media: 3.8 steluţe (6 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Azilantul

Nu se mai satura

A satura-o Dumnezeu si pe Vladutoaia,ca nu mai are capat .Cu medicina,mai ales cea de urgenta e paralela,dar face garzi la UPU beclean,doar ca sa poata constata decesul vreunui amarit,nu sa-i ajute.Cu ea cu Moraru si cu Balas,mori sigur.Noroc ca nu mnai vine si dr Petrutiu.

imaginea utilizatorului Vizitator

Suntem curiosi sa stim si

Suntem curiosi sa stim si noi, ce conditii trebuie sa indeplineasca un " batran" ca sa poata fi cazat si ingrijit "aici" ?! 10 locuri..., imi vine sa "zambesc"... ce-s alea ,la cati batrani avem in fiecare localitate, care nu se mai pot ingriji singuri?! Ar trebui un astfel de "camin" sau cum s-o fi numind, in fiecare comuna sau oras... La fel sunt imperios necesare reinfiintarea asa ziselor "Centre pentru bolnavii psihici"... unde sa poata fi depusi si ingrijiti, tinuti sub supraveghere de personal de specialitate cuma ara alta data din vremea comunista. Ce te faci daca nesansa vietii, iti "da pe cap" un bolnav psihic, care o ia razna tot mereu si este si violent si periculos pe deasupra ? Hai sa zicem ca unul din familie s-ar sacrifica sa-l supravegheze pana moare, dar daca "nebunul" este si violent si anarhic, ce te faci ? Dar vad ca la asta statul roman, nu se mai gandeste absolut deloc...

imaginea utilizatorului Vizitator

din curiozitate: cam cat

din curiozitate: cam cat costa lunar intretinerea unui batran la azilul acesta? si cine plateste pt intretinere?

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close