Comuna Maieru a găzduit a patra ediţie a Crosului “Maria Cioncan”

- regretata atletă, imbold pentru tânăra generaţie

-A A +A

Comuna Maieru a găzduit a patra ediţie a Crosului “Maria Cioncan”
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
  Măierenii păstrează cu sfinţenie aminitirea celei mai celebre consătene a lor - medaliata cu bronz a probei de 1.500 de metri de la Olimpiada din 2004 de la Atena, Maria Cioncan, după cum a subliniat primarul Vasile Borş vineri, la a patra ediţie a Crosului care poartă numele regretatei atlete. Memoria Mariei Cioncan, a cărei viaţă s-a sfârşit prematur şi regretabil într-un accident rutier în Bulgaria în 2007, la doar 29 de ani neîmpliniţi, este cinstită astfel an de an începând din 2008. Pe o vreme răcoroasă, dar însorită, sute de copii din patru judeţe au dorit să-i aducă încă un omagiu celei care, în culmea gloriei sportive, a trecut la cele veşnice. Ca de obicei, de la evenimentul de vineri nu a lipsit Ştefan Bregeszaszy, antrenorul hunedorean care a modelat şi a marcat traseul sportivei de performanţă, acesta participând la întrecere cu o grupă de noi discipoli.

  Cea mai de amploare manifestare sportivă de masă de pe Valea Someşului a adunat la linia de start peste 700 de elevi din Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Cluj şi Suceava. La Fete-clasele III-IV (600 de metri), podiumul a fost ocupat în ordine de Andreea Prociuc din Măgura Ilvei, Doiniţa Butaci tot din Măgura Ilvei şi Cătălina Gagea din Sângeorz-Băi, în timp ce la Băieţi-clasele III-IV, primul loc a fost câştigat de Grigore Pioraş din Sângeorz-Băi, urmat de Alex Marti din Feldru şi de Gavrilă Timoce de la Liceul de Arte Plastice "Corneliu Baba" din Bitriţa. La categoria următoare, Fete clasele V-VI, prima care a trecut linia de sosire a fost Alexandra Marc din Poiana Ilvei, în timp ce pe locurile 2 şi 3 s-au situat Iulia Ciurea, respectiv Ioana Baneu, ambele din Bistriţa Bârgăului. La băieţi din aceaşi categorie, primele trei locuri au fost ocupate în ordine de: Ionel Domide din Rodna, Ionuţ Holea din Livezile şi Emanuel Mustaţă din Sângeorz-Băi. Pentru elevi din clasele VII-VIII, alergătoarele cele mai bune au fost în ordine: Emilia Bobei din Hunedoara, Ioana Gagea din Sângeorz-Băi şi Andreea Frim din Feldru, în timp ce la băieţi locul I a fost câştigat de Robert Pâslaru din Sângeorz-Băi, locul II - de Darius Irimie din Livezile, iar locul III - de Vasile Bontaş din Maieru. De asemenea, la categoria "sportivi legitimaţi" - băieţi, primii trei clasaţi au fost: Andrei Domide de la Şcoala Generală nr. 1 Bistriţa, Răzvan Silaşi Şcoala Generală 6 Bistriţa, Daniel Buleu de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, iar la fete: Ionela Bodiu, Viviana Popa şi Patricia Jakab, toate trei de la CSM Bistriţa. Pe echipe, primul loc a fost câştigat de cei din Sângeorz-Băi, pe locul doi s-a clasat Feldru, pe trei – Livezile, iar pe patru - Liceul de Artă ”Corneliu Baba” Bistriţa.

  Eforturile câştigătorilor au fost răsplătite cu diplome, medalii, cupe şi tricouri. Moderată de profesorii Liviu Ursa şi Paraschiva Borş - "lianţii" manifestării sportive, festivitatea de premiere a fost marcată de discursurile primarului Vasile Borş, inspectorului general adjunct Mircea Romocea, fostei campioane mondiale în sală la săritura în lungime Marieta Ilcu (actualmente director DJTS Hunedoara) şi antrenorului Ştefan Beregszaszy. Organizatorii concursului au fost: Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Grupul Şcolar "Liviu Rebreanu" Maieru şi Asociaţia Sportivă Şcolară "Maria Cioncan", alături de Primaria Maieru, Federaţia Română de Atletism, Asociaţia Judeţeană de Atletism Bistriţa-Năsăud, Academia Olimpică Română prin filialele judeţelor participante. Alergătorii au fost însoţiţi la cros de profesorii de sport şi chiar de primari, în această ultimă categorie fiind Ştefan Sîngeorzan, primarul Feldrului, şi omologul său de la Dumitra, Gheorghe Bălăjan.
   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.7 steluţe (10 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vasi

  Foarte tare concursul

  A fost fain concursul , am fost pe locul 21 :D

  imaginea utilizatorului eu

  2000

  rezultatele de la 1500 m -----------------/////////

  imaginea utilizatorului domide andrei

  memorial maria cioncan editia4

  o fost super frumos .ma bucur ca am castigat.o fost frumoase premiile deoarece ne raman pe viata

  imaginea utilizatorului eu

  eu

  2000 m linia de sosire ;CORNELIU BABA ;-ARTE- LOCUL 1...PRIN ELEVA SUTO LIDIA CLASA 6--

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close