Program de formare profesională

O treaptă necesară către antreprenoriatul profesionist

-A A +A

O treaptă necesară către antreprenoriatul profesionist
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
Foto: Mesagerul de BN
  „Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale prin transfer transnaţional de bune practici şi formare profesională a întreprinzătorilor din România – STEPS”, program de formare orientat în mai multe oraşe din ţară, din toate zonele pe parcursul acestui an, şi-a găsit desfăşurarea şi la Bistriţa, vineri, 10 februarie. La seminarul de informare în domeniul antreprenoriatului au luat parte oameni de afaceri, reprezentanţi ai instituţiilor de creditare şi ai structurilor asociative antreprenoriale locale, studenţi, foarte mulţi studenţi, şi persoane care doresc să se familiarizeze cu noţiuni practice de antreprenoriat. Acest program este rodul parteneriatului dintre Institutul Român de Cercetări Economico-Sociale şi Sondaje (IRECSON) şi compania britanică de servicii de consultanţă în afaceri MSK Global Training.

  Organizarea de la Bistriţa a fost o reuşită. Întrunirea a fost deschisă şi condusă de prof. univ. dr. Felicia Cornelia Macarie cu expunerea „Eşecul în afaceri: obstacol sau oportunitate?”, abordând: definiţia eşecului în afaceri, teama de eşec, eşecul în cultura antreprenorială occidentală, cultura antreprenorială autohtonă, paradoxurile eşecului în afaceri, ce oportunităţi poate aduce eşecul, motivele eşecului în afaceri, calităţile unui om de succes, adăugând exemple luate din viaţa şi experienţa antreprenorială occidentală. „Teama de eşec, de nereuşită, este una dintre principalele motivaţii care, alături de lipsa de predictibilitate a economiei şi sărăcia resurselor financiare, blochează iniţiativa antreprenorială locală. Cu toate acestea, conform statisticilor oficiale, doar una din cinci firme nou înfiinţate falimentează în primii trei ani de la demararea activităţii şi că, la fiecare faliment declarat al unei companii locale, sunt înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului două noi iniţiative private. Unul din doi antreprenori de succes a trecut deja printr-un faliment şi se află la a doua sau a treia afacere. Aşadar, nu întotdeauna eşecul în afaceri este un obstacol, ci chiar o oportunitate pentru obţinerea succesului în antreprenoriat”...

  Au susţinut expuneri invitaţii sesiunii: Monica Mureşan – secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Anna Goller – director al Sucursalei judeţene a CEC Bank, Sorin Cordovan – director al Sucursalei Reiffeisen Bank, Marius Bonea şi Ioan Peteleu – antreprenori. Toate expunerile, fiecare interesantă în felul ei, au fost supuse dezbaterii, supuse întrebărilor venite din sală. Participanţii au avut ocazia să asite la un eveniment de interes general, curent în România de astăzi.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close