Editorial

Regionalizarea, comasarea, federalizarea şi Vocea Rusiei

-A A +A

Fac parte dintre cei care includ în lectura obligatorie zilnică ziarul „Vocea Rusiei”. Îl recomand tuturor celor care vor să înţeleagă şi să realizeze ceea ce va urma, ceea ce înseamnă România acum, în anul de graţie 2013. Nu e nimic hilar sau vetust să ştii ce fac vecinii de la răsărit, pentru că în timpul Războiului Rece circula o glumă cât se poate de cinică: Întrebare - Cu cine se învecinează Uniunea Sovietică? Răspuns - Cu cine vrea ea! Pentru România, gluma asta a fost una cât se poate de nesărată şi de dureroasă de-a lungul istoriei. Hai, că nu vreau să plictisesc, mai ales că analizele cu temă externă nu sunt interesante decât pentru puţini dintre cititorii ziarului nostru. Aşadar, am să vă explic, pe scurt, cam ce zice „Vocea Rusiei”, analiza fiind una competentă şi argumentată. Aşadar, se spune că, în cazul „steagului secuiesc”, dacă cineva crede că este vorba de un conflict româno-maghiar, se înşeală amarnic. Nici într-un caz, pentru că, iată, contextul actual al procesului de creare a structurii supranaţionale şi federative a Statelor Unite ale Europei presupune atomizarea statelor europene existente.
Punct şi de la capăt! Aceeaşi „Voce a Rusiei” arată că „Independenţa Cataloniei, care în curând se va separa de Spania, şi referendumul pentru independenţa Scoţiei nu sunt altceva decât proiecte-pilot de dezintegrare a statelor europene, în vederea creării unei organizări administrative uniforme”. Nu sună plăcut deloc, nu-i aşa? Hm, mergem mai departe şi vă spun că există şi un proiect care vorbeşte, de ceva ani, despre modul cum vor apărea Statele Unite ale Europei, structură politică şi administrativă despre care Traian Băsescu a făcut, deseori, vorbire, fiindcă, dacă nu suntem ipocriţi sau proşti, Uniunea Europeană pentru aşa ceva s-a făcut. Mai aduc un argument - filozofia bugetară a UE 2014 - 2020 îşi propune ca sume mari de bani să fie atrase de regiuni mari şi care să aibă un grad mare de autonomie, pentru că, să fiţi siguri de asta, viitoarele sisteme de punctaj pentru accesarea proiectelor de finanţare vor avea şi o prevedere de acest gen. În aceste condiţii, „crearea unor structuri teritorial autonome în cadrul României este un proces care se înscrie perfect în trendul european. În curând, vor deveni vizibile şi alte operaţiuni de acelaşi gen. Tendinţele separatiste din nordul Italiei vor începe să se facă simţite în viaţa politică. Urmează Ţara Bascilor, Bohemia, Moravia etc.”, mai spune Vocea Rusiei.
Deocamdată, nu mai vreau să fac comentarii!!! Până data viitoare, s-auzim numai de bine.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului onof cherh

Sceptic, prea sceptic!

imaginea utilizatorului Carcotasul

Sunt foarte ferm convins... !

Sunt foarte ferm convins... !

imaginea utilizatorului Nechiti Florin Teodor

Redistribuirea resurselor

Daca statele europene ar avea gijă ca resursele să fie redistribuite corect (armonios - se spunea de către cineva, cîndva) atunci ar dispărea acele tendinţe centrifuge.Cred că Slovacia s-a desprins de Cehia din acest motiv concret: resursele veneau mai greoi de la Centru(adică Praga) şi a decis, bilateral, într-un mod paşnic (ceea ce n-a fost cazul în fostul spaţiul iugoslav)
Concluzie: dacă Madrid, de pildă, va şti sa convinga pe catalani, sau pe basci, că banii publici sunt realocaţi just şi nediscriminatoriu atunci Spania se va păstra dodoloaţă...E valabil peste tot!

imaginea utilizatorului bistritean

Regionalizarea Europeana

Nu au reusit : Napoleon Bonaparte , Adolf Hitler, Iosiv Visarionovici Stalin , ce au reusit EVREII ... ce actioneaza in diverse organizatii mondiale secrete ( New AGE....etc..) care in timp au acaparat puterea financiara mondiala ....si au interese ( si resurse majore) sa stapaneasca ... asa cum scrie in Talmudul evreiesc .
Norocul nostru este China, Iranul.......
Atentie crestini !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close