Un bistriţean strânge semnături pentru Basarabia

-A A +A

Căutând cu degetul pe Globul Pământesc, la România se poate ajunge pe scurtătură, după formă. Harta României seamănă cu un peşte, se ştie, dar că peştelui i-a fost smulsă înotătoarea dorsală, Basarabia, e pentru mulţi doar un amănunt. S-a învăţat să înoate cu dizabilitatea, iar locul pare că s-a cicatrizat de mult. Însă dovadă că rana nu este uitată, Platforma Civică Acţiunea 2012 - o alianţă între mai multe ONG-uri - derulează o campanie de strângere de semnături pentru unirea Republicii Moldova cu România. La acţiune, în care sunt implicate aproape toate judeţele, s-a alăturat recent şi Bistriţa-Năsăud, după ce s-a găsit cineva suficient de interesat încât să umble, să întrebe, să tragă de mânecă, să expună ideea oricui este dispus să asculte şi să dea o semnătură. Ovidiu Lazăr a convins până acum 30 de bistriţeni să se implice şi încă mai are suficiente argumente pentru indecişi. Bistriţenii care sunt deja convinşi şi vor să se înscrie pe lista de susţinători îl pot contacta la numărul de telefon 0751.550.488 sau la adresa de e-mail [email protected].

Numărul românilor care s-au alăturat deja campaniei „Aducem Basarabia acasă” depăşeşte 20.000, dar pentru iniţierea unei legi care să facă din Republica Moldova o prioritate pentru statul român este nevoie de cel puţin 100.000 de semnături, de la cetăţeni cu drept de vot care să provină din cel puţin un sfert dintre judeţele ţării. De asemenea, este nevoie de minim 5.000 de semnături în fiecare dintre aceste judeţe.
Campania „Aducem Basarabia acasă” se va încheia în data de 30 iunie. Mai multe informaţii, pe site-ul http://basarabia-acasa.ro.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (10 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

exact

Inotam cu dizabilitatea!

imaginea utilizatorului Traian Dusu

VENITI BASARABENI VENITI IN CASA VOASTRA PRIMITOARE ..strainii ne-au indepartat dar singele apa nu so gatat..NOI SINTEM UNITI IN FAPT PE VECIE PRIN TESTAMENTUL UNIRII DE LA 1918 mai badie... .avem aceiasi patrie acelasi cer si pamint acelasi ADN stramosesc legiferat de genetica HAMBURG..Reintregirea vine ca apele ce-n vadul lor ajung..

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close