|

Şcoala „Grigore Silaşi” din Beclean vrea centrală termică proprie

-A A +A

Şcoala „Grigore Silaşi” din Beclean vrea centrală termică proprie
Potrivit directorului şcolii generale „Grigore Silaşi” Beclean, Vasile Gabriel Rus, comasarea unităţilor de învățământ primar şi gimnazial s-a dovedit a fi benefică. Şi asta pentru că bugetul repartizat nu mai este fărâmițat, ci distribuit în aşa fel încât să acopere prioritățile prevăzute de procesul de dezvoltare al învățământului.
„ În acest an am reuşit să facem lucrări de reparaţii şi igienizări la şcolile pe care le administrăm. La „Liviu Rebreanu”, pe lângă lucrările de igienizare, am pus 10 geamuri de termopan, deoarece acolo se pierdea foarte multă căldură. La grădiniţa „Albă ca Zăpada” am parchetat o sală de clasă şi un hol, iar la „Grigore Silaşi” am modernizat secretariatul.” a spus directorul Rus.
Directorul Vasile Gabriel Rus speră să pună în funcţiune cele două centrale de încălzit pe gaz achiziţionate cu fonduri guvernamentale. Pentru asta e nevoie de o investiţie de cel puţin 2 miliarde de lei, bani pe care speră să le primească de la Consiliul Local. În prezent, clădirea şcolii este racordată la rețeaua de încălzire a Centrului de Servicii Comunitare Beclean.
„Investiţia s-ar amortiza în câţiva ani, iar şcoala „Grigore Silaşi” Beclean ar face importante economii rezultate din eliminarea pierderilor de căldură regăsite în facturile de gaz din sezonul rece. ” a declarat directorul Rus.

Nicolae AVRAM 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close