Modele de subiecte pentru examenele naţionale din 2014, publicate pe internet de Ministerul Educaţiei

- în urmă cu cinci zile, pe site-ul Ministerului Educaţiei, la adresa de internet: http://subiecte2014.edu.ro/2014, au fost publicate modelele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2014.

-A A +A

Modele de subiecte pentru examenele naţionale din 2014, publicate pe internet de Ministerul Educaţiei
foto-arhiva
Elevii din anii terminali de gimnaziu şi liceu pot acum să vadă cum ar putea arăta subiectele pe care le vor primi anul acesta la Evaluarea Naţională, respectiv la examenul de bacalaureat. Pe site-ul Ministerului Educaţiei, la secţiunea Subiecte Examene Naţionale 2014, au fost afişate modele de subiecte şi bareme de evaluare şi notare pentru toate probele din cadrul examenelor naţionale. Mai exact, pentru elevii de clasa VIII-a au fost publicate modelele de subiecte şi bareme pentru Limba şi literatura română şi Matematică, precum şi pentru Limba şi literatura maternă.
În ceea ce-i priveşte pe elevii de clasa a XII-a, aceştia pot găsi pe site-ul Ministerului Educaţiei 14 modele şi bareme de corectare pentru probele scrise la Limba şi literatura română, limba maternă, matematică, istorie, fizică, informatică, geografie, biologie, chimie, filosofie, economie, logică şi argumentare, psihologie şi sociologie. Reamintim că anul acesta prima sesiune a examenului de bacalaureat se va desfăşura în perioada iunie – iulie. Mai exact, prima probă din cadrul examenului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, se va desfăşura în perioada 10 – 12 iunie, în timp ce ultima probă, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată pe data de 4 iulie. Primele rezultate vor fi afişate în 7 iulie, urmând ca eventualele contestaţii să fie soluţionate până pe data de 11 iulie, când vor fi afişate rezultatele finale. Pentru absolvenţii de gimnaziu, Evaluarea Naţională va începe pe data de 23 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, şi se încheie în 1 iulie, odată cu afişarea rezultatelor finale.
 

Aprecierea dvs: - Media: 3.6 steluţe (9 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului mirea larisa antonella

vreau sa vad acest model

vreau sa vad acest model deoarece as vrea sa sti ce grad de dificultate voi avea la examenul din acest an

imaginea utilizatorului Vizitator

Exista si un site care organizeaza simulari online pentru examenele nationale: www.enfe.ro

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close