„Ménage à trois”, o comedie cu tonuri triste, aplaudată de sala plină

-A A +A

„Ménage à trois”, o comedie cu tonuri triste, aplaudată de sala plină
Pe scena Sinagogii s-a jucat vineri, de la ora 19.00, comedia „Ménage à trois”, după Neil Simon, spectacol regizat de Sorin Misirianțu, cu doar trei actori: Ioan Isaiu, Sandu Pop și Anca Lăcusteanu.
Acţiunea se petrece în redacţia (un apartament) ziarului ,,Colaps”, care se zbate în extraordinare dificultăţi financiare. Viaţa celor doi bărbaţi care pregătesc gazeta pentru tipar devine mai animată când în vecini se mută o fostă înotătoare, care la Olimpiada de la Atena s-a clasat atât de prost, încât nu a mai plecat acasă. Cei doi bărbaţi se îndrăgostesc de tânără, şi Norman (Alexandru Pop), care era şi scriitor, intră în pielea îndrăgostitului nebun care-i produce neplăceri femeii, nu numai băgându-i pisica în maşina de spălat, ci gafând atât de tare, încât femeia, logodită, se alege cu pierderea slujbei şi cu urticaria pe care o făcea din pricina lui Norman, şi pe care, fireşte, dorea să o ascundă faţă de logodnic. Îndrăgostitul excentric o urmărea prin ,,telescop” când cobora din autobuz sau mergea la muncă. Relaţiile se deteriorează, cei trei se despart în tonuri triste, dar revin şi finalul sugerează că lucrurile se reia cu mai multă aşezare.
De remarcat jocul foarte alert al celor trei, faţa de dur a adversarului lui Norman şi delicateţea cu care Alexandru Pop dă viaţă personajului său, dezarmat în faţa femeii. Drama lui Norman descoperă şi tonuri tragice care relevă posibilităţile actorului Alexandru Pop; Anca Lăcusteanu are şi ea o paletă largă de expresii a stărilor pe care le trăieşte în scenă, iar Ioan Isaiu îşi poartă personajul de la duritate la slăbiciune, la trădarea prietenului, dar fără voia acestuia, pentru că fata ar fi avut iniţiativa să-l sărute.
Un spectacol aplaudat de sala plină.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close