|

Universul copilăriei speciale, la CSEI Nr. 1 Bistrița

-A A +A

Universul copilăriei speciale, la CSEI Nr. 1 Bistrița
  Soarele anunță de dimineață o zi de vară fierbinte. O zi specială ca și copiii Centrului de Educație Incluzivă Nr.1, Bistrița.
  La ora 10.00, elevii, îndrumați de diriginți și profesori educatori, așteaptă cuminți în curtea școlii împărțirea cutiilor cu cretă. Proiectul doamnelor profesor: Rusu Crina, Sângeorzan Ana, Pop Adina și Sîrb Nadia, dedicat zilei de 1 Iunie, se materializează prin desenele pe asfalt ale copiilor, cărora le dă viață libera imaginație a celor mici. Care mai de care au încercat să redea cât mai completă imaginea copilăriei, văzută și percepută de proprii ochi. Și au reușit. După o oră, fiecare clasă și-a prezentat desenul și a motivat alegerea. Doamna director al centrului, dna prof. Vass Imola-Doris, însoțită de directorul adjunct al instituției, dna prof. Moldovan Mariana, cu răbdare și încântare au trecut pe la fiecare desen, lăudându-i pe micii artiști și înmânându-le câte o diplomă. Recompensele au continuat, copiii primind dulciuri și baloane.
  La ora 11.00, prof. Macarie Daniela anunță o nouă supriză pentru cei mici. Întâlnirea cu prietenii noștri în cadrul îndrăgitului proiect de zooterapie-voluntariat „De la suflet la suflet”. Toate privirile se îndeaptă spre direcția de unde inimoșii dresori de la Școala de Dresaj Nechita, Claudia și Ciprian, apar însoțiți de ECHO, deja prieten vechi al copiilor, și de un ghemotoc de blană - un ciobănesc carpatin de 3 luni. Uralele și bucuria copiilor nu mai contenesc. Deși razele fierbinți ale soarelui i-au înmuiat pe copii, bucuria mângâierii acestor blănoși a compensat lipsa umbrei. După ce fiecare copilaș s-a bucurat de atingerea cățelușilor, a venit rândul cățelușei COLA să aducă giumbușlucurile ei. Surpriza cea mare a fost că, de această dată, copiii au fost cei care au aruncat frisbee, iar Cola a alergat să-l recupereze.
  După aproape o oră de joacă împreună cu îndrăgitele animale, la finalul întâlnirii doamna director Vass Doris a mulțumit copiilor pentru frumoasa implicare și participare la activitățile dedicate lor, urându-le „La mulți ani!”. Mulțumirile au fost adresate, de către doamna director, Școlii de Dresaj Nechita, dresorilor Nechita Ciprian și Pantiș Claudia, pentru efortul pe care îl depun prin acest proiect desfășurat voluntar pentru terapia copiilor de la școala noastră.
  În atmosferă de cântece și aplauze, activitățile desfășurate au luat sfârșit. Copiii și cadrele didactice își vor aminti cu mare plăcere de această zi specială.

  prof. Macarie Daniela

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close