Colegiul Silvic „Transilvania” din Năsăud continuă colaborarea cu şcoli din Franţa

-A A +A

Colegiul Silvic „Transilvania” din Năsăud continuă colaborarea cu şcoli din Franţa
După cum ne-a anunţat profesorul Gavrilă Neamţ, în perioada 20 - 27 februarie un grup de 21 de elevi, conduşi de profesorul Sylvain Masson, de la Centrul de Studii Forestiere şi Agricole din Montélimar, situat în sudul-estul Franţei, efectuează o vizită de documentare în Transilvania.
Cu punctul de comandă instalat la liceul năsăudean, francezii par motivaţi şi pasionaţi de meseria de forestier.
Dintre activităţile profesionale vizate în această săptămână amintim aici: arta lemnului în Maramureş, prelucrarea arborilor de molid la fabrica de cherestea "Silvania Internaţional" din Lunca Ilvei sau managementul pădurilor de stejar gestionate de către Ocolul Silvic Valea Şieului", a făcut cunoscut profesorul Neamţ.
Potrivit acestuia, ultimele zile vor fi destinate vizitării oraşelor Braşov şi Sibiu, periplul urmând a se încheia sâmbătă, pe aeroportul din Cluj-Napoca. Acţiunea se încadrează în cadrul longevivului parteneriat pe care Colegiul Silvic „Transilvania” îl are cu instituţii similare din Franţa.

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close