Premiile Municipiului Bistrița - răsplata elegantă a muncii și performanței

-A A +A

Premiile Municipiului Bistrița - răsplata elegantă a muncii și performanței
  La Palatul Culturii s-a desfășurat vineri, de la ora 17.00, festivitatea de înmânare a Premiilor Municipiului Bistrița, în cadrul căreia a fost răsplătită excelența bistrițenilor care s-au remarcat la competiții naţionale sau internationale, sporind faima numelui Bistrița.
  Invitat pe scenă, primarul Teodor Ovidiu Crețu a reiterat argumentația pentru acordarea premiilor: „Dorim ca acei concitandini care obțin rezultate deosebite să fie evidențiați și administrația să-și exprime recunoștința față de ei. E vorba de oameni care acționează în diferite sectoare de activitate: artă, cultură, știință, educație, dar premiile sunt dedicate mai ales elevilor, care au la dispoziție concursuri și olimpiade unde se pot remarca. Și spun cu mândrie că elevii bistrițeni au adus foarte multe medalii. Avem o școală de foarte bună calitate în Bistrița, la nivel de soft, elevi și corp profesoral, iar noi, administrația, ne străduim ca și hardul, localurile școlilor, să fie la înălțimea pretențiilor. Premiile în bani pe care le acordăm sunt modeste, pentru că am considerat că importantă este răsplata morală dată de bistrițeni”.
  Șirul premianților a fost deschis de elevul din clasa a X-a a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Sergiu Petrușca, deținătorul medaliei de aur la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care a avut loc în Indonezia.
  Adresându-se lui Sergiu Petrușca, primarul Crețu a spus: ,,Este un rezultat excepțional în domeniul educației. Sergiu, suntem mândri de tine! Cel mai mândru trebuie să fii tu, alături de părinți și profesori. Tu pornești pe un drum care la Colegiul Național Liviu Rebreanu a fost bătătorit, am avut în anii trecuți un alt elev de aur, Rareș Buhai, care an de an a obținut medalii de aur la olimpiade internaționale. A ta este prima. Eu sper să confirmi an de an și să ajungi ca Rareș Buhai, undeva la o universitate celebră în toată lumea, pentru că realizarea ta din acest an te recomandă. Aștept să te premiez și în anii următori, iar în clasa a XII-a, ca și în cazul lui Rareș Buhai, să îți acord titlul de Cetățean de onoare al municipiului Bistrița. Din momentul luării acestei medalii, numele Sergiu Petrușca este un nume consacrat în Bistrița”.
  Sergiu Petrușca a primit simbolul excelenței, struțul, un premiu în bani, o diplomă şi o țiglă de pe Biserica Evanghelică, veche de 450 de ani, acordate tuturor celor premiați.

  Premianții, pe secțiuni

  Învăţământ: Alina Florina Domniţi, Alexandru Grecu, Sergiu Petruşca, Sonia-Claudia Cătinean, Tania-Ioana Plăian, Andreea Izabella Kelemen, Paula Suciu, Alex-Bogdan Timoce, Dara-Teodora Cindrea, Alexandra-Elena Cilean, Larisa-Cristina Stupinean, Sebastian Hărănguş, Cristiana Guzu, Anca Badiu, Iulia-Maria Bodnariu, Patricia-Ioana Şfagău, Andrada-Dănuţa Vălean, Emanuel-Alexandru Pop, Aurelian-Mihai Filip, Andrei Zinveliu, Hunor Szekely, Agnes Muller, Andreea-Lăcrămioara Turcu, Matei-Constantin Stângu, Alexandra-Maria Micu.
  Sport: Adrian Crişan, Gabriel Sâncrăian, Monica Csengeri, Dragoş Sângeorzan, Mihai Drăgan, Andreea Clapa, Bernadette Szocs, Liana Mustaţă, Tania Plăian, Krisztina Varga, Dobranis Darius, Dobranis Denis, Echipa de handbal Clubul Sportiv Municipal (CSM) Bistriţa, Echipa de gimnastică CSM Bistriţa, Echipa de gimnastică LPS Bistrița.
  Cultură: Purja Lenuța, Sever Moldovan, George Mircea, Macedon Retegan, Victoria Fătu Nalațiu.
  Știinţă şi economie: Oniță Dinu Gheorghe (pentru obținerea titlului de doctor în economie).
  Diverse: Annamaria Antal, Trupa de teatru ,,Corint”, Formația ,,Malaquena Salerosa” (10 perechi), Top ,,Dance Life” (perechea: Turlaş Vlad Darius şi Coşug Miruna Alexandra), Top ,,Dance Life” (perechea Bumb Paul George și Sălăgean Diana Izabela).

   

  Aprecierea dvs: - Media: 3.3 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close