|

Bistrița-Năsăud are cinci noi cetățeni de onoare. Doi sunt din Lunca Ilvei

-A A +A

Bistrița-Năsăud are cinci noi cetățeni de onoare. Doi sunt din Lunca Ilvei
  Începând de joi, Bistrița-Năsăud are cinci noi cetățeni de onoare. Consiliul Județean a oferit titlurile de „Cetățean de onoare” însoțite de o diplomă și o statuetă, într-un cadru festiv. De la ceremonie a lipsit unul dintre cetățenii de onoare, Dumitru Protase, căruia starea de sănătate nu i-a permis să fie prezent.


  Joi, începând cu ora 10.00, la Hotel Metropolis, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a oferit titlurile de „Cetățean de onoare” unor personalități care fac cinste județului. Astfel, începând de joi, Bistrița-Năsăud are cinci noi cetățeni de onoare.
  Ca niciodată, doi dintre ei, despărțiți de decenii bune, sunt din aceeași localitate: Lunca Ilvei. Consiliul Județean a oferit această titulatură atât Andreei Grad, tânăra care a impresionat întreaga țară după ce a terminat prestigioasa universitate Sorbona ca șefă de promoție, dar și lui Emil Iugan, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Bistrița-Năsăud, care locuiește și își desfășoară activitatea tot în Lunca Ilvei.
  Acesta din urmă a ținut să precizeze că el considera titlul o „pălărie prea mare” pentru dânsul și că s-a hotărât să accepte acest titlu de dragul sutelor de oameni cărora le-a oferit un loc de muncă.
  Mă simt onorat să fiu gazda unui număr impresionant de oameni de valoare ai județului Bistrița-Năsăud! Încă de când am ajuns la Consiliul Județean simțeam că avem foarte mulți oameni valoroși care merită recunoscuți: sportivi, artiști, manageri de succes, profesori renumiți, medici și alți oameni care, prin cariera avută, au adus cinste județului și oamenilor din Bistrița-Năsăud! Și chiar dacă e imposibil să-i răsplătim din punct de vedere material, am simțit nevoia ca, din punct de vedere simbolic, să oferim un titlu onorific acelor oameni cu care, atunci când îi privim la televizor sau când auzim pe cineva vorbind de ei, să ne mândrim că sunt de-ai noștri, că sunt bistrițeni!”, a declarat Radu Moldovan, care a și fost amfitrionul evenimentului.
  Titulatura de „Cetățean de onoare” i-a fost oferită și lui Adrian Crișan, unul dintre cei mai importanți sportivi pe care i-a avut vreodată județul nostru.
  Este o onoare și o mândrie să fiu cetățean de onoare al acestui județ. Mulțumesc familiei și clubului alături de care am petrecut ceva vreme, dar și Bunului Dumnezeu, căci fără el nu se poate face nimic”, a declarat sportivul.
  De asemenea, titulatura i-a fost oferită și academicianului Dumitru Protase, care însă nu a putut fi prezent, din cauza stării precare de sănătate. În locul său a ridicat diploma și statueta nepoata sa.
  Şi Cleopatra Lorințiu, care s-a remarcat ca jurnalistă, realizatoare de televiziune, scenaristă, autoare de filme documentare și diplomat român, a primit titlul de „Cetățean de onoare”. Deși nu mai locuiește în județ de ani buni, Cleopatra Lorințiu a ținut să precizeze că se mândrește oriunde merge cu locurile în care s-a născut.
  Tot ce am făcut, am făcut din suflet. Oriunde merg fac referire la locul din care vin, care este unul binecuvântat. Acest titlu este o încurajare pentru jurnaliști, scriitori, realizatori de emisiuni și diplomați”, a declarat Cleopatra Lorințiu.
  Cea care a reușit să îi emoționeze pe cei prezenți până la lacrimi a fost însă Andreea Grad, tânăra care și-a terminat studiile la Sorbona, șefă de promoție.
  Mulțumesc familiei mele, care m-a învățat că un om care îl cunoaște pe Dumnezeu nu-și va negocia valorile. Mulțumesc profesorilor mei, care m-au învățat că se continuă inclusiv pe coate. Nu am plecat în străinătate la studii pentru că nu aș avea încredere în sistemul universitar românesc. Să știți că acasă am învățat bunul-simț, perseverența și munca”, a declarat Andreea Grad.

  Bianca Sara

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close