|

Explicaţiile USR BN pentru nesusţinerea legii neimpozitării pensiilor

-A A +A

Justificările USR BN pentru nesusţinerea legii neimpozitării pensiilor
Conform celor publicate în presa locală, Uniunea Salvați România filiala Bistrița-Năsăud menționează următoarele:
*Majoritatea parlamentară absolută, constituită din reprezentanții tuturor celorlalte partide (PSD, PNL, ALDE, UDMR, PMP), a votat favorabil legea neimpozitării pensiilor
*Grupul parlamentar USR (inclusiv doamna deputat Cristina Iurișniți) a votat împotrivă
*Am fost etichetați drept „ipocriți”, „inconștienți”, „cu apucături vechi” etc
Vă prezentăm, în continuare, explicațiile (considerate „puerile” de către reprezentanții PSD, cei care se laudă cu promovarea legii, dar care se feresc să dea cifre) ce au constituit criteriul intern pentru a NU vota aceasta lege mincinoasă şi demagogică:
*Pensiile mici (toate pensiile sub 1.000 de lei, adică mai mult de jumătate din pensionarii din Romania) nu beneficiază de niciun avantaj, iar acești mulți pensionari nu câștigă niciun leu în plus!
*USR nu se opune măririi pensiilor, dar consideră ca trebuie început de la bază, cu majorarea pensiilor sub 1.000 de lei;
*Vi se pare normal ca, prin această lege, un pensionar care are pensie de 700 de lei să nu primească nimic în plus, iar un pensionar care are pensia 2.700 de lei să primească încă 242 de lei?
Adevărul, însoțit de cifre, trebuie sa primeze în comunicarea cu cetățenii.
În tabelul următor se regăsesc cifrele generate de această lege:

Justificările USR BN pentru nesusţinerea legii neimpozitării pensiilor

 

Uniunea Salvați România,
filiala Bistrița-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului alegator

Hai sa-i invrajbim.., zise USR
”*Pensiile mici (toate pensiile sub 1.000 de lei, adică mai mult de jumătate din pensionarii din Romania) nu beneficiază de niciun avantaj, iar acești mulți pensionari nu câștigă niciun leu în plus!”

După modelul PDL mai degraba de a lua decat a da ceva la oameni, noii exponenți in clasa politică din USR vin cu explicatii ridicole manipuland pensionarii si am sa argumentez:
1. Pensiile mici sunt rezultatul contributiei acelui pensionar calculate in baza legii pensiilor! Din start pensiile mici nu au fost impozitate s-a creat astfel o modalitate de echilibru, in consecință la pensiile mici nu aveau ce impozit sa se elimine.Eu nu spun ca acestea sunt sufciente!
2. Toate pensiile au fost majorate prin creșterea punctului de pensie, deci nu se suține afirmția conform careia ”jumătate din pensiile din Romania nu beneficiază de nici un avantaj!” Minciunica USR-istă, toti pensionarii au primit cate ceva in fuctie de cuantumul aflat in plata!
3. Ierahizarea pensiilor s-a făcut prin legea pensiilor bazata pe contributivitatea fiecaruia. Sa nu știe USR-isti ca pentru o noua ierhizare a pensiilor este necesară o nouă lege, care pentru a fi pusă în practică ar trebui renuntat la principiul contributivitati la sistemul de pensii si gasite modalitati de finantare? Parca-i auzeam zbiearnd... ”statul de drept..” in sus si in jos, de ce nu tin cont de lege cand mint populatia cu scopul de a o invrajbi?
4. Din pozitia USR-istă eu inteleg ca domniile lor vor o egalizare a pensiilor, ce dacă un pensionar a fost medic, inginer sau profesor iar altul zidar sau femeie de serviciu..? Suna cunoscut modelul ... ”sa se ia de la unii si sa se dea la altii!” Alta metoda de invrajbire a societății nu exista decat acest mod jegos de manipulare, pe chestiuni mercantile, preluat de la Traina Basescu care împreuna cu a sa marioneta, au folosit-o in 2010 cand si-au varat mana in buzunarele romanilor cu o lacomie nemaintalnita.
5. Incet, incet reusim sa intelegem pozitionarea USR in viata politică adică ”nimic pentru prostime ci totul pentru noi!” Deci noi lichele la orizont sub deviza improspatarii clasei politice. Nu mai dorim sa ne invrajbiti..., oricum ati intrat in parlament in mod conjuctural si nu prin votul ctatenilor acestui judet! Stimata doamna profesor va rugam sa va documentati inainte de a da drumul la.. ”porumbei negri” in spatiul public!

imaginea utilizatorului vasalie

Esti complet pe dinafara si inclin sa cred ca esti unul din aia cu pensie babana . Luam un strungar pensionat in 92 si unul in 2012,aceeasi perioada de cotizare sa zicem 40 ani . Primul are pensia de 900 al doilea 1900 .Poti explica dumneata de unde e diferenta asta?

imaginea utilizatorului Vizitator

Cei cu pensii "mai mici " au beneficiat din start de neplata acestor impozite, fiind favorizati in raport cu cei care au "pensii mai mari " decat ei, in timp, ce toti ceilalti, le plateau .
Daca cineva are "pensie mare " sau "mica " ... este urmare a ceea ce a catadicsit sa lucreze ori sa faca ceva productiv indelungul vietii sale. Pensiile au fost calculate functie de aceste venituri , corelat cu constributia fiecaruia la fondul social de pensii... si acestia pe care-i plangeti cu "lacrimi de crocodil "... nu prea au contribuit la acest fond si cu toate acestea, nu le-a luat nimeni impozit pe venit, ba mai mult, sistematic, tocmai aceste pensii au fost indexate si "marite "... in timp ce nu era facut pentru celelalte categorii, care de fapt si cu adevarat, tin in spate pe cei pe care-i "plangeti " .
Deci, lasati politica asta de prost gust ca ne faceti sa... " plangem "... si pe noi ... ceilalti !

imaginea utilizatorului alegator

Diferenta este din salarizarea diferita a celor doi strungari iar exemplul dumneavostra este unul ipotetic. Ambi strungari pe care ii eximlificati au lucrat dupa '90 ori este stiut ca agentii economici angajau cu salariul minim si mai dadeau (daca dadeau) ceva bani in mana ocolind astfel taxele si contributia la pensie. Acum se vad rezultatele la cei care au acceptat de voie de nevoie salariul minim si ceva resturi aruncate de patroni. Mai trebuie spus ca unii agenti economici nu au platit taxele la sistemul de pensii chiar daca angajatului i s-a retinut, dupa care au intrat in insolventa si gata...!

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close