|

Ion Șandru, directorul Aquabis: Un litru de apă nu e chiar aşa de scump. 1.000 de litri, cam cât șase ţigări ieftine

-A A +A

Ion Șandru, directorul Aquabis: Un litru de apă nu e chiar aşa de scump. Cam cât șase ţigări ieftine
Ca orice societate comercială, şi furnizorul de servicii de apă şi canalizare are cheltueli, vrea să spună Aquabis, prin directorul Ion Şandru, când aminteşte de externalizarea serviciului de editare, tipărire şi distribuţie a facturilor, a notificărilor şi a corespondenţei societății.
Situaţia costurilor acestui serviciu este următoarea: în anul 2014 cuantumul costurilor pentru editare, tipărire, împlicuire, distribuţie a facturilor şi a corespondenţei pe raza municipiului Bistriţa a fost de 82.347 lei, în anul 2015 a fost de 192.497 lei pe raza municipiului Bistriţa şi a oraşului Beclean, în anul 2016 a fost de 203.862 lei pe raza municipiului Bistriţa, a oraşelor Beclean, Năsăud şi a comunelor de pe Valea Bârgăului; în anul 2017 va fi de 298.999 lei în toate localităţile din judeţ unde SC Aquabis SA are consumatori”, se explică într-un comunicat de presă al societăţii.
În comparaţie cu aceste sume...
Cheltuielile cetăţeanului sunt foarte mici, se insinuează în comunicatul Aquabis, atunci când se concluzionează, aparent fără vreo legătură cu costurile de externalizare, că „totuşi un litru de apă nu e chiar aşa de scump: 1 l apă = 0,0040 lei (TVA inclus), 1000 l apă = 4,04 lei (TVA inclus) este echivalent cu preţul aproximativ a șase ţigări ieftine sau cu preţul aproximativ al unui bidon de 5 l de apă plată”.
Calculul este "logic" şi probabil că fumătorii de ţigări ieftine şi cei care obişnuiesc să consume apă plată din comerţ nu vor mai cârti niciodată că plătesc mult la apă...

Iulia Bartha

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

ati gresit titlul
1 l apă = 0,0040 lei (TVA inclus), in titlu trebuia 1ooo litri costa..., cum scrie si in text 1000 l apă = 4,04 lei (TVA inclus) este echivalent cu preţul aproximativ a șase ţigări ieftine sau cu preţul aproximativ al unui bidon de 5 l de apă plată

imaginea utilizatorului Vizitator

Domnule director.De plans avem si noi sa plangem de cheltuieli si chiar sa aratam si cu degetul sau mai bine zis sa dem exemple:De ce nu va reduceti cheltuielile? De exemplu cei care au internet si mai stiu sa-l si foloseasca, pot primi factura on line si plata la fel tot on line...Apa pluviala care o platim cateodata de-a moca, eu cred ca de multe ori este din B6(burta) ca sa va scoateti cheltuielile...Exeplu:La Nasaud in luna noiembrie nu au fost precipitatii insemnate, dar totusi am platit 3 mc apa pluviala si apa potabila 4 mc...Daca o parte din apa pluviala de la locuinta mea merge la gradina si nu la canal de ce imi este calculata la plata ? Cu toate ca am chemat si am solicitat sa se deplasese la domiciliul meu pentru constatare sau facut ca "ploua".Deci domnule director lasati comparatia cu tigarile si calculati corect pretul apei.Multumesc !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close