Sabina Suciu, vânzătoarea rănită după explozia unei centrale termice din comuna Șanț, a decedat

-A A +A


Sabina Suciu, vânzătoarea rănită după explozia unei centrale termice din comuna Șanț, a decedat
Doar trei săptămâni și o zi, atât a mai trăit Sabina Suciu (43 de ani), după tragicul accident de muncă petrecut în seara de 15 decembrie, atunci când a explodat centrala termică a unui bar din centrul comunei Șanț.
Femeia a decedat în ultimul sfârșit de săptămână, pe patul unui spital bucureștean, după ce primele zile după accident le-a petrecut în secția ATI a Spitalului Judeţean din Bistrița. Decesul i-a fost cauzat atât de traumatismul abdominal suferit, cât și de arsurile provocate de centrala care a căzut peste ea.
Femeia va fi condusă pe ultimul drum luni, de o întreagă comunitate, care, imediat după grozăvie, în frunte cu primarul Ioan Szabo, s-a mobilizat și a pus mână de la mână pentru a sprijini financiar familia, sperând într-o minune.
Cealaltă vânzătoare surprinsă de explozia din bar, Tinuța Filipoiu (39 de ani), este încă internată la spitalul din Năsăud, fiind în refacere după arsurile mai puțin grave la picioare, fără ca viața să-i fie pusă în pericol. 

Aprecierea dvs: - Media: 4.7 steluţe (3 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Dumnezeu sa o odihneasca ! Dar este de apreciat, ca cel putin in acest articol se face precizarea ca a fost accident de munca. Pentru ca cele doua femei lucrau intr-adevar in acel bar, care dupa cum vorbeste lumea de acolo, i-ar fi fost inchisa activitatea in urma unui control de la ANAF.Deci barul functiona in continuare ilegal, iar cele doua femei din cate am inteles lucrau acolo la negru.
Sper totusi ca s-au trezit Autoritatile care investigheaza accidentul si sa ia masurile care trebuie. Nu este firesc sa se musamalizeze acest caz,care s-a terminat dramatic cu moartea unui om nevinovat, doar pentru ca doamna Nistor Mariuta crede ca poate sa faca propria lege asa cum vrea dansa, in aceasta comuna.Am ramas stupefiat cand am auzit ca au declarat ca femeile nu lucrau acolo, doar s-au dus sa faca focul, asa cum era mentionat in primul articol aparut in ziar despre acest caz.
Doar stie tot satul ca acel bar functiona si femeile lucrau acolo.
Treziti-va santeni, ca sunteti oameni drepti si demni si cu frica de D-zeu, si spuneti adevarul,macar acum cand vedeti ca concetateana voastra, d-na Suciu Sabina (D-zeu s-o odihneasca in ceruri) o femeie nevinovata a trebuit sa moara, lasand in urma ei o mare durere in sufletul celor dragi.
In speranta ca adevarul va iesi la lumina, si ca cei vinovati vor fi trasi la raspundere pentru aceasta tragedie, va salut cu respect .

imaginea utilizatorului Vizitator

AR TREBUI CA STATUL SA INITIEZE O LEGE, PORIN CARE NIMENI SA NU POATA FACE CALDURA in locuintze ori spatii comerciale sau industriale ( publice sau particulare ) , daca :
1/. NU AU AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE , vizata anual de catre o autoritate , care sa controleze si sa avizeze functionarea acestora, anual ( de catre pompieri de exemplu ) .AUTORIZAREA SI INSPECTIA SA FIE GRATIS.
2/. Autorizatia, sa fie emisa pe numele proprietarului imobilului, sau oricare alta persoana INSTRUITA CORESPUNZATOR , care locuieste afectiv in imobil, CARE SA-SI ASUME RASPUNDEREA PENTRU INTRETINEREA SI EXPLOATAREA "INSTALATIEI " in mod corespunzator ( soba ori centrala cu combustie pe lemn si derivate , centrale electrice si/sau pe gaz-metan... etc. etc. ) .
3/. Nici o astfel de instalatie, sa nu aiba voie sa functioneze, daca nu sunt intrunite un minim de conditii tehnice stabilite de pompieri ;
4/. Unitatile de pompieri , primariile , politia si jandarmii , sa aiba competenta si autoritatea necesara de a patrunde din oficiu in orice incinta unde se folosesc astfel de instalatii, sa faca control, sa verifice si sa emita autorizatiile aferente ;
5/. Toti batranii senili si singuri, cu boli ale batranetii care-i fac irepsonsabili, ramasi fara ajutor , drogatii ori cei cu dizabilitati mintale, ori copiii abandonati de parinti, sa fie identificati, luati intr-o evidenta speciala , internati in centre speciale de supraveghere , sau fortzata familia acestora ca permanent sa fie cineva impreuna cu ei, sa-i supravegheze , sa-i sprijine si sa nu-i lase fara ajutor ;
6/. Pentru cine nu respecta aceste obligatii, ori nu permite accestul organelor de control si avizare , sa fie incriminata fapta ca infractiune si pedepsita cu inchisoare ( nu contraventie cu amenda, pentru ca majoritatea nu vor putea s-o plateasca si problemele nu se vor rezolva, reglementarea fiind doar formala si nefunctionala ) .
AUDE CINEVA ? INTERESEAZA PE CINEVA ACEST ASPECT ?

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close