|

Campanie pentru prevenirea violenței și a absenteismului la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița

-A A +A

Campanie pentru prevenirea violenței și a absenteismului la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița
  Violenţa este un fenomen destul de frecvent întâlnit în şcoli, ca urmare a faptului că elevii sunt la o vârstă la care sunt tentaţi să încalce anumite reguli. Actele de violenţă au urmări vizibile asupra dezvoltării emoţionale şi fizice a elevului, indiferent de vârstă.
  În școala noastră se derulează o serie de proiecte ce urmăresc implicarea elevilor în activități menite să îi educe în spiritul non-violenței, să îi facă mai toleranți unii față de alții și, nu în ultimul rând, să reducă actele de violență în spațiul școlar.
  Astfel, în data de 10 ianuarie 2017, la Liceul Tehnlogic Agricol Bistrița s-au derulat activități în cadrul campaniilor „Ora de civilizație” și „Adolescență fără delicvență”, desfășurate de mr. Chifa Claudiu și plt.adj.șef Rebrean Marius din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.
  Scopul activității a fost de prevenire și combatere a faptelor antisociale, dar și de pregătire antiinfracțională.
  Pentru reducerea violenței în mediul școlar au fost prezentate aspecte cu privire la: „Fapte ce pot fi săvârșite de elevi în școli sau în legătură cu școala, care pot fi săvârșite înainte, pe timpul și la terminarea orelor de curs”. Tot cu această ocazie au fost distribuite pliante și s-au prezentat materiale PPT ce conțin aspecte referitoare la problematica abordată.
  Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița sunt deschise în a derula astfel de activități, deoarece consideră că promovarea siguranţei în şcoală înseamnă, în primul rând, prevenirea violenţei şcolare.

  consilier educativ,
  Elena Mora

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close