Deputatul USR Cristina Iurişniţi: Ar trebui să ne așteptăm la tot felul de acțiuni demagogice și dure

-A A +A

Deputatul USR Cristina Iurişniţi: Ar trebui să ne așteptăm la tot felul de acțiuni demagogice și dure
Deputatul Cristina Iurişniţi a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă a filialei Bistriţa-Năsăud a Uniunii Salvaţi România (USR), că tot ce face şeful Camerei Deputaților, social-democratul Liviu Dragnea, este împotriva firescului şi frizează demagogia.
Cristina Iurişniţi a spus, între altele: „Liviu Dragnea este cel care trage, este locomotiva și buldozerul PSD-ului, şi ar trebui să ne așteptăm la tot felul de acțiuni demagogice și dure. De pildă, la 16.30 s-a anunțat şedinţă și la 17.00 trebuia să fim în plen. Cu 36 de parlamentari s-a ținut plen. Efectiv, suntem puși în niște situații ridicole și continuă. Primim materialele de ședință cu o oră înainte”.
Deputatului USR nu i se pare în regulă faptul că vor fi repuşi în funcţii directori de şcoli care la examenul susţinut au fost depăşiţi ca notă şi, în aceeaşi măsură, crede că „gaura” de 10 miliarde de lei din bugetul pe 2017 este tot o invenţie a majorităţii. Cât despre legea neimpozitării pensiilor, la început a crezut că este în regulă, dar după ce colegii de specialitate au analizat situaţia, Cristina Iurişniţi şi-a dat seama că posesorii pensiilor mici vor primi prea puţin. Şi purtătorul de cuvânt al USR BN, Mihai Bălan, socoteşte că în privinţa legii neimpozitării pensiilor nu s-a procedat unitar, neimpozitându-se pensiile socotite mici, până la 1.500 lei, şi aplicându-se impozite celeilalte categorii, peste 2.000 lei.

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Pe langa cresterea salariului minim pe economie, asociat cu sporuri si cresteri de salarii in educatie si sanatate , Parlamentul a votat si desfiintarea unui numar semnificativ de taxe, iar pentru 1 ianuarie 2017 e programata scaderea TVA cu un punct, caderea accizelor pe benzina si motorina si eliminarea taxei pe constructii speciale. Scaderea sau eliminarea taxelor sunt vesti bune pentru economie. Problema apare cand un val de scaderi si desfiintari de taxe e acompaniat de un val de cresteri de cheltuieli de la buget pe salarii si prestatii sociale. E o combinatie nociva oriunde in lume, cu atit mai mult cu cat si Romania s-a mai confruntat cu acest fenomen dupa guvernarea Tariceanu in anii 2007-2010.
E normal ca salariile bugetarilor sa creasca astfel incat acestia sa poata avea un trai decent, dar cresterile trebuie sa se faca pe baze sustenabile. Asta inseamna reforma administratiei si incadrarea in tinte rezonabile de deficit. Or, nici un proiect al social – democratilor nu prevede masuri de reforma.
Campania electorala populista a trecut, iar lipsa de sustenabilitate, a pachetului de masuri cu mare impact bugetar propus de PSD incepe sa dea fiori celor care au ajuns la guvernare si care incearca cu nerusinare sa dea vina din nou pe „greaua mostenire”.

Victor Ciorbea, avocatul nimanui s-a trezit din lunga-i hibernare si vrea să pună lucrurile în ordinea lor firească. El a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională celebra lege 90 care-l oprește pe Dragnea să ocupe un loc în guvern din motive de condamnare penala. Dupa mintea "odihnita" a lui Ciorbea este anormal ca într-o țară de hoți, care votează constant cu hoții, un condamnat să nu aibă voie să ocupe loc într-un guvern.
Acelasi Ciorbea in 2014 a tăcut ca porcul în cucuruz si nu a atacat la CCR Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, inainte ca ea sa produca efecte. "Ordonanta traseistilor" a permis migraţia aleşilor locali, într-o perioadă de 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Înainte de alegerile prezidenţiale, aproximativ 500 de primari au optat pentru trecerea la PSD. Ulterior, Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională ordonanţa care a permis aleşilor locali să migreze de la un partid la altul fără să îşi piardă mandatul, dar efectele ei au ramas.
Vezi: http://www.academiacatavencu.info/actualitate/ciorbea--avocatul-potolulu...

imaginea utilizatorului alegator

Stimata doamna,
Pai, ca sa inteleg eu bine nu sunteti impotriva cresterii pensiilor dar ati votat impotriva...!!!
Din dorinta de a "drege busuiocul..." ati intors-o..., dar nu renuntati la modul absolut jegos de manipulare a pensionarilor patentat de Traian Basescu, cel al invrajbirii pensionarilor pe chestiuni mercantile (comerciale.) V-am mai explicat si in alta postare cum sta treaba in mod legal cu sistemul de pensii, mai puteti citi legea si unde nu intelegeti intrebati un jurist.
Continuati sa mintiti ordinar prin afirmatia.. "pensiile sub 1000
lei, zero lei beneficiu!" Ei bine prin cresterea punctului de pensie si pensionarii sub 1000 de lei vor avea crestere pe care o vor primii in aceste zile, plus faptul ca persoanele din plaja respectiva nu au platit impozite in timp ce altii au platit desi constitutional nu trebuiau sa o faca. Vor urma alte cresteri!
Am mai inteles pana acum, ca dumneavoastra doriti o egalare a pensiilor pe criterii artificiale si nu pe baza principiului contributivitatii, luaind de la cei cu pensii peste 1000 lei si dand la cei cu pensii mai mici de 1000 lei.
Mai inteleg ca intrata noua in politica, doriti sa va afirmati in cadrul unei formatiuni clientelare, compuse din oportunisti, fara o doctrina proprie, care ati obtinut voturi, pentru ca altii au gresit sau au fost corupti, nu pentru ca ati avut ceva coerent de oferit cetatenilor acestei tari. Mai inteleg ca incercati sa copiati ca model politic pe Traian Basescu si Emil Boc deci nu veniti cu inspiratii intelectuale in materie de politica de la liderii dumneavoastra "care sunt superbi... dar lipsec cu desavarsire!" Stimata doamna cu tot respectul datorat unei femei nu va mai faceti de ras, pana deprindeti rosturile politicii documentati-va si nu mai iesiti in spatiul public! Cat despre demagogie daca analizam bine faptele....!

imaginea utilizatorului alegator

1. Domnule vizitator de ce va preocupa problema taxelor, pensiilor si salariilor, nu a promis guvernul acest program. Lasati-i sa il puna in practica daca nu se va tine de cuvant inclusiv in asigurarea echilibrelor bugetare va da socoteala.
2. Ce lege a incalcat Ciorbea?
3. ” Un om oarecare care își face o casă și ascultă de toate sfaturile trecatorilor nu si-o mai termina1”
4. A fost ales democratic un parlament si a fost investit un guvern, trebuie lasata fiecare institutie sa-si fac treba conform Constitutiei si legilor in vigoare. S-a ajuns in situatia in care s-au trezit tot felul de parerologi care spun ce trebuie sa faca justitia asa zis independenta, ce trebuie sa faca parlamentul, care legi sa le adopte si care nu, ce trebuie si ce nu trebuie sa faca avocatul poporului. Ce fel de democratie mai este si asta...?!

imaginea utilizatorului Vizitator

Doamna Cristina si " teoriile

Doamna Cristina si " teoriile " Dvs sunt tot un fel de " actiuni dure si demagogice "... ! Aveti dreptate !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close