Schimbări majore în fotbalul internaţional: Din 2026, Campionatul Mondial va avea 48 de echipe

-A A +A

Schimbări majore în fotbalul internaţional: Din 2026, Campionatul Mondial va avea 48 de echipe
Marți, Consiliul FIFA a votat ca, începând cu ediția din 2026, Campionatul Mondial de fotbal să aibă la start 48 de echipe naționale. Aceasta este prima extindere a numărului de participante din 1998 încoace. Atunci, numărul calificatelor s-a mărit de la 24 la 32.
Propunerea i-a aparţinut noului preşedinte al FIFA, Gianni Infantino, fiind una dintre promisiunile făcute de acesta în campania electorală de anul trecut, iar membrii Consiliului FIFA au votat în unanimitate schimbarea sistemului competiţional.
Deși vor fi mai multe participante, numărul de meciuri pe care o echipă îl va avea de jucat pentru a câștiga trofeul nu va crește. Schimbarea va veni la numărul de grupe. Vor fi 16 serii, a câte trei formații. Primele două clasate se vor califica în 16-imile de finală. Astfel, pentru a câștiga Campionatul Mondial, o Națională va avea de jucat șapte partide, două în grupă și alte cinci în fazele eliminatorii, la fel ca în prezent, când sunt trei jocuri în serii și patru în fazele eliminatorii.
În noul format, competiția va dura 32 de zile. Europa va avea rezervate 16 locuri la turneul final, Africa - nouă locuri, plus unul la baraj, Asia – opt, plus unul la baraj, America de Sud – şase, plus unul la baraj, America de Nord şi Centrală – şase, plus unul la baraj, iar Oceania - un loc.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Florin N.

Măsura se va înscrie tot in spiritul "globalizării" cu dinadinsul. Cert este că va crește și anvergura turistică și televizuală a acestui eveniment sportiv (poate, prin reprezentativitate, se va apropia de cota de audiență a Jocurilor Olimpice de vară). S-a dedus, printre altele, că fotbalul este atât de popular căci are cele mai simple reguli: până și un copil de doi ani știe să alerge și să dea cu piciorul in minge. Ar mai fi important ca fotbalul să-și reducă din "industria" asociată lui, din transferurile subterane de fotbaliști și sfera corupției- plus cea a pariurilor pătimașe. Ar trebui să revina la forma de artă și "emoție" din perioada sa romantică.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close