Director nou la Colegiul Naţional „George Coșbuc” Năsăud

Anca Mariana Cârcu: Tradiția și renumele liceului ne obligă să nu rămânem împietriți în trecut

-A A +A

Anca Mariana Cârcu: Tradiția și renumele liceului ne obligă să nu rămânem împietriți în trecut
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
  Profesoară de matematică, Anca Mariana Cârcu împlinește în acest an două decenii de când predă la Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud. În ultimii patru ani a fost directorul adjunct al colegiului, iar aniversarea o prinde în cea mai înaltă funcție a instituției, cea de director, câștigată în urma concursului organizat de minister. La început de an și de drum, Anca Mariana Cârcu ne-a dezvăluit gândurile cu care porneşte spre noua provocare.
  Îmi doresc, în primul rând, să dau un suflu nou în această școală de renume a Țării Năsăudului. Nu trebuie să rămânem împietriți în trecut și va trebui să evoluăm, onorând tradiția și reputația colegiului. Sunt optimistă în privința acestui deziderat, întrucât avem un colectiv de dascăli remarcabili, cu o medie de vârstă în jur de 40 de ani, colegi cu care nu mă îndoiesc că voi avea o colaborare exemplară. Nu în ultimul rând, din punct de vedere al bazei materiale, ne dorim să reușim în a identifica și pune în practică proiectul care să ne ajute la reabilitarea celor trei corpuri de clădire ce aparțin instituției noastre. Știm că acest proiect va fi unul anevoios, întrucât colegiul este monument istoric, dar avem datoria să ne implicăm total pentru a crea condiții moderne de desfășurare a activității”, ne-a spus Anca Mariana Cârcu.
  Aceasta va fi secondată la conducerea renumitului liceu de profesorul de fizică Ioan Haitonic, unul dintre „veteranii” îndrăgiți de elevi, pe care îi îndrumă încă din 1979. Încântat să facă echipă cu Anca Mariana Cârcu, Ioan Haitonic își dorește „creșterea prestigiului acestei școli de referință pentru Valea Someșului, dar și a pregătirii elevilor, inclusiv a dezvoltării personale a acestora”.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.3 steluţe (7 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close