Magnolii înflorite în plină iarnă

-A A +A

Magnolii înflorite în plină iarnă
  Acum, când ţara este sub zăpezi şi nu ne mai vizitează nicio geană de lumină, numai amintirile verii ne mai pot mângâia sufletele, dar dacă ne nimerim în centrul istoric al Bistriţei, putem vedea, incredibil, magnolii înflorite. Ajunge să deschidem uşa Galeriei „Arcade-24”, unde mai poate fi vizitat Salonul anual al pictorilor bistriţeni, inaugurat în decembrie de criticul de artă Mircea Oliv. Pe simezele din partea stângă, fură ochii cele cinci lucrări ale Marianei Moldovan, pictoriţă cu o sensibilitate şi posibilităţi aparte de redare a coloritului floral. Magnoliile în floare pe care le-a fixat pe cinci pânze sunt, nici mai mult, nici mai puţin, decât o oază de primăvară pe acest „cancer”, cum i se spune popular nesuferitului frig. Şi, de fapt, magnoliile sunt numai începutul minunatei lumi care mai poate fi încă văzută la „Arcade-24”.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Motto:
  "Magnoliile sunt pionierele primăverii. Când în pădure au început să apară timide, de sub frunzişul uscat, floricele plăpânde, magnoliile înfloresc cu o exuberanţă monumentală".
  (Iuliu Bărbat -Nedeia florilor)

  Piata Centrala din Bistrita, careia primarul Cretu i-a pus gand rau, prin solutia de sistematizare care presupune sa fie sacrificat parculetul din jurul Bisericii Evanghelice si inlocuit cu prea multe betoane si prea putina vegetatie, ar trebui sa ramana cu peluzele inierbate, si arborii ornamentali la care sa mai fie adaugate cateva exemplare de Magnolia grandiflora, care sa confere mai multa splendoare si diversitate zonei din centrul istoric.

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close