Trei dintre cele patru izvoare de apă din Sângeorz-Băi au bacterii coliforme, inclusiv E.coli

-A A +A

Trei dintre cele patru izvoare de apă din Sângeorz-Băi au bacterii și E.coli
  În această săptămână, la solicitarea primăriei orașului-stațiune, Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP BN a dat verdictul în cazul celui mai recent lot de probe luate din izvoarele de apă ale localității.
  Situația nu este deloc bună, în sensul că, din totalul de patru, doar un izvor este curat ca lacrima din punct de vedere al analizelor. Astfel, „izvorul vieții” este cel de la Cormaia, specialiștii spunând că acesta nu conține niciun fel de bacterii coliforme, enterococi ori E.coli. Nu același lucru se poate spune despre izvorul de la Caba - cu un număr probabil de 81 de bacterii coliforme găsite în 100 cmc și 57 de bacterii E.coli în 100 ml de apă analizată, izvorul Lazarica – 173 de bacterii coliforme şi 42 E.coli și izvorul de la pasajul de trecere a căii ferate – 77 de bacterii coliforme şi 4 E.coli.
  Atenția este atrasă de primarul Traian Ogâgău, pe Facebook: „Datoria mea este să vă informez în ce privește rezultatele analizelor la principalele izvoare de apă din zona Sângeorz-Băi! O să spuneți că nimeni nu a murit. Sigur, nimeni nu a murit, însă poate să vă facă rău la sănătatea dumneavoastră. Decizia vă aparține, eu vă rog să anunțați și pe alții, mulțumesc! Sănătate!”.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close