|

Noi programe de formare profesională organizate de AJOFM Bistriţa-Năsăud în anul 2017

-A A +A

Noi programe de formare profesională organizate de AJOFM Bistriţa-Năsăud în anul 2017
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud organizează, prin Centrul propriu de Formare Profesională, programe de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).
În perioada următoare se vor derula prin C.F.P. Bistriţa 11 programe de formare profesională, în ocupațiile: „Agent de securitate”, „Comunicare în limba engleză”, „Îngrijitor bătrâni la domiciliu”, „Bucătar”, „Contabil”, „Cosmetician”, „Frizer”, „Lucrător comercial”, „Lucrător în structuri pentru construcții”, „Maseur” și „Specialist în domeniul sănătăţii şi securitătii în muncă”.
Planul de formare profesională pentru anul 2017 al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa–Năsăud prevede organizarea a 46 de programe de formare profesională, care să cuprindă 840 de şomeri, în 27 de ocupaţii: Administrator pensiune turistica, Agent de securitate, Bucătar, Coafor, Competenţe informatice, Comunicare în limba engleză, Comunicare în limba germană, Contabil, Cosmetician, Dulgher (exclusiv restaurator), Formator, Frizer, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Inspector/referent resurse umane, Instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze, Lucrător comercial, Lucrător în cultura plantelor, Lucrător în structuri pentru construcţii, Machior, Manager proiect, Manichiurist, Ospătar (chelner), Patiser, Presator mase plastice, Specialist în domeniul SSM, Stilist protezist de unghii, Maseur.
Din cele 46 de programe de formare profesională, 45 se adresează şomerilor şi unul pentru persoanele private de libertate aflate în Penitenciarul Bistriţa (1 program de formare profesională în meseria de „lucrător în cultura plantelor”).
Din întreaga ofertă de programe de formare profesională, 75 la sută o reprezinta cursurile de calificare.
Pentru anul 2017, se vor organiza 2 noi programe de formare profesională: Specialist în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă; Comunicare în limba germană.
Pentru înscrierea la un program de formare profesională sunt necesare următoarele documente: cerere tip (se completează la sediul AJOFM BN); copie act de identitate; copie certificat de naştere; copie certificat căsătorie (pentru femei); copie diplomă studii (ultimul act de studii); carnet de şomer sau adeverinţă din care să rezulte că persoana este înregistrată la AJOFM BN ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.
Persoanele interesate să urmeze un program de formare profesională organizat de agenţie sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj II, telefon 0263/236296.

director executiv,
Otilia Râpan

 

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close