|

Declarație politică din ședința Plenului Senatului din 28 martie 2017

Ioan Simionca: „Este necesară o acțiune rapidă și masivă pentru curățenia de la marginea drumurilor”

-A A +A

Ioan Simionca: „Este necesară o acțiune rapidă și masivă pentru curățenia de la marginea drumurilor”
Tradiția creștină și obligația administrativă îndeamnă edilii comunităților locale ca imediat după ieșirea din iarnă să acționeze pentru curățenia localităților.
Problema pe care o ridicăm este aceea a lipsei de curățenie a mediului ambiant al drumurilor din întreaga țară. Cu tristețe și amărăciune semnalăm că încă de la intrarea în țară, pe drumurile din vămi, dar mai ales în spațiile adiacente de parcare, găsim o murdărie greu de imaginat și imposibil de acceptat.
Aceste imagini dezolante oferă o primă impresie pe care o creăm vizitatorilor noștri. Murdăria generalizată din aceste locuri publice ne decredibilizează și ne înjosește ca popor în fața străinilor. Fenomenul este generalizat și el arată o lipsă de răspundere administrativă, managerială și de preocupare gospodărească a autorităților și responsabililor cu întreținerea drumurilor.
Aproape fără excepție, parcările de pe traseele drumurilor europene ce traversează țara noastră, ale drumurilor naționale și județene, sunt lipsite de pubele de gunoi și containere pentru deșeurile menajere. Pe multe artere europene care ne traversează țara se circulă bară la bară. În condițiile unui trafic atât de intens, a nu dota drumurile cu accesoriile necesare pentru colectarea deșeurilor menajere este de-a dreptul o crimă față de mediul înconjurător.
Solicit miniștrilor Transporturilor și Mediului să analizeze această situație și să ni se răspundă de urgență ce decizii a adoptat Guvernul și ce planuri de acțiune aplică ministerele de resort pentru ridicarea nivelului de curățenie de pe drumurile europene, naționale și județene care străbat țara.
Sărăcia poate fi înțeleasă, dar murdăria generalizată înseamnă depravare. Dacă dorim ca România să primească mai mulți turiști străini, atunci primul lucru ce trebuie făcut este curățenia pe drumuri, în parcările lor și în mediul înconjurător acestora.

Ioan Simionca,
senator ALDE, Bistrița-Năsăud

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

Dar eu nu inteleg de ce Consiliul Judetean sau Prefectura, nu sanctioneaza societatile care administreaza drumurile si de ce-i lasa sa stea pu.tu.rosi cu o groaza de gunoaie de-a lungul drumurilor ?!
Toate santurile, rigolele si spatiile verzi din zona drumurilor ( Nationale, Judetene sau Comunale ) sunt pline de peturi aruncate de go.ze.rii nostri care tranziteaza zona, de gunoaie si de tot felul de resturi vegetale , iar multe santuri efectiv sunt colmatate efectiv si apa pluviala se scurge pe drum...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close