Gheorghe Zamfir, recital imperial la Sala Polivalentă

-A A +A

Gheorghe Zamfir, recital imperial la Sala Polivalentă
  La Sala Polivalentă a avut loc miercuri, a treia zi de Paște, de la ora 17.00, un concert extraordinar susţinut de Gheorghe Zamfir, pentru a marca aniversarea a 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean.
  Evenimentul s-a desfășurat în prezența președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, care a spus că a fi președintele CJ este cel mai mare dar de la Dumnezeu, pentru că nimic nu se compară cu a te pune în slujba oamenilor și a face pentru ei tot ce se poate pentru ca să trăiască mai bine. Emil Radu Moldovan a amintit câteva dintre obiectivele de mândrie pentru județul nostru, și anume: Spitalul Județean de Urgență, Centrul Cultural ,,Dacia”, Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc”, de asemenea, realizări importante la multe primării din județ.
  Programul muzical a debutat cu un recital al magnificului artist Gheorghe Zamfir, geniul acestui instrument în lumea noastră, muzicianul român care se bucură de un prestigiu extraordinar la nivel mondial, pe care l-a cunoscut poate numai George Enescu. Nivelul celui care acum 50 de ani a ridicat ,,Doină de jale” la nivelul șlagerelor mondiale ale vremii este imperial de fiecare dată, și la Bistrița a fost la fel.
  De la șoapta izvorului, la fluierul vântului auzit de zeul Pan, inventatorul mitic al naiului, la bucuria și tristețea umană, Gheorghe Zamfir, zeul modern al acestui instrument, a parcurs întreaga plajă a simțirii omenești, cu forța genialității sale.
  Entuziasmul şi aplauzele celor mai bine de o mie de bistrițeni prezenţi au fost pe măsura artistului fără egal.
  În program au mai evoluat artiștii Ansamblului Profesionist ,,Dor Românesc”, al Centrului Județean pentru Cultură. Au fost prezentate dansuri și melodii populare din zona noastră, sub conducerea muzicală a cunoscutului dirijor Ștefan Cigu.
  De excepție prezența cu un excepţional recital din „Cântarea cântărilor” a cunoscutei poete și actrițe Ioana Crăciunescu, originară de pe meleagurile noastre.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close