Calendarul îşi schimbă lunile, dar anotimpurile, ba. Bistriţa-Năsăud a scăpat „doar” cu Cod Galben de iarnă...

-A A +A

Calendarul îşi schimbă lunile, dar anotimpurile, ba. Bistriţa-Năsăud a scăpat „doar” cu Cod Galben de iarnă...
În condiţiile în care la hotarul de est al judeţului nostru s-a anunţat, în plină primăvară, o iarnă de Cod Portocaliu, se poate spune că Bistriţa-Năsăud a scăpat, deocamdată, uşor cu Codul Galben de precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului.
Fenomenele, anunţate iniţial a se încheia vineri dimineaţă, vor continua să se manifeste până vineri la amiază, în jurul orei 14.00, asta dacă Administraţia Naţională de Meteorologie nu va reveni cu actualizări.
În intervalul menţionat, în Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55 - 65 km/h”, anunţă ANM, care mai precizează că vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile și că peste noapte va apărea bruma.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close