Concert clasic de excepție, la celebrarea unui sfert de veac al Consiliului Judeţean

-A A +A

Concert clasic de excepție, la celebrarea unui sfert de veac al Consiliului Judeţean
  Amplele manifestări dedicate celor 25 de ani împliniţi de Consiliul Judeţean (CJ) Bistrița-Năsăud l-au avut invitat special miercuri, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Dacia”, pentru un concert de excepţie, pe marele nostru violonist Gabriel Croitoru, profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi unul dintre cei mai mari violoniști români și europeni, în prezent solist concertist al orchestrelor și corurilor Radio, alături de care a susținut numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate.
  Artistul cântă pe vioara Guarnieri care i-a aparţinut compozitorului şi interpretului român de anvergură mondială George Enescu. Gabriel Croitoru a cântat alături de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Romeo Râmbu. În deschiderea concertului, directorul Centrului Județean pentru Cultură, Gavril Țărmure, a prezentat programul, compus din: Concertul pentru vioară în Re major, op. 35, de Piotr Ilici Ceaikovski, şi Simfonia a V-a în Do minor opus 67, de Ludwig van Beethoven.
  Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, s-a adresat celor prezenți, spunând: „Mă bucur foarte mult că, în calitate de reprezentant al dumneavoastră și al cele mai importante instituții din administrația județului, am putut cu această ocazie, a aniversării a 25 de ani de la înființarea CJ, să organizăm pentru dumneavoastră câteva evenimente de referință, care să se ridice la nivelul dumneavoastră. Mă bucur foarte mult că am fost ajutat de colegii mei și am reușit să organizăm pentru dumneavoastră aceste evenimente culturale. Județul Bistrița-Năsăud are oameni extraordinari, care merită lucruri extraordinare. (...) Vă asigur că eu și colegii mei ne vom face datoria în continuare, încercând să facem lucruri pentru dumneavoastră, și chiar dacă sunt voci critice privind investiția în cultură, cred că sunt minoritare și oamenii de administrație trebuie să facă eforturi să aducă astfel de evenimente la nivelul comunităților noastre. Am avut manifestări culturale extraordinare la această aniversare și doresc ca bunul Dumnezeu să vă dea multă sănătate, să ne vedem întotdeauna cu bine”.
  Evoluția violonistului Gabriel Croitoru a fost impresionantă, publicul chemându-l de mai multe ori la rampă.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator

  De numele lui George Enescu se leaga si constructia „catedralei” „Sfinţii Trei Ierarhi”din Bistrita care fost înălţată pe strada Alexandru Odobescu între anii 1927-1938. În anul 1927, George Enescu a susţinut la Bistriţa un concert de binefacere, iar fondurile strânse la eveniment au fost donate pentru a ajuta la construcţia primului imobil , făcut anume pentru cultul ortodox. Este posibil ca la acel concert George Enescu sa fi cantat cu Vioara Guarnieri – cunoscută şi sub numele de „Catedrala”, iar acordurile sale impunătoare sa fi rasunat atunci pentru prima data la Bistrita.

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close