Primarul Ovidiu Creţu, misiune economică în fascinanta Asie

-A A +A

Primarul Ovidiu Creţu, misiune economică în fascinanta Asie
În Japonia
În Coreea de Sud
În China
  Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Bistriţei, Teodor Ovidiu Creţu, a prezentat datele esenţiale ale vizitei sale în Orient, realizată prin misiunea economică a Asociației Municipiilor din România, al cărei vicepreşedinte este.
  Fascinanta întâlnire cu Japonia s-a produs în districtul Minato (zona metropolitană a capitalei Tokyo), unde, după întâlnirile oficiale, cei 13 primari români au putut să-şi dea seama de nivelul ridicat al selectării care se face într-un centru de reciclare a gunoiului; până şi etichetele se desfac de pe sticle, a precizat primarul, care a văzut sărbătoarea cireșilor în orașele Yokohama și Musashino, un oraş care a încercat o colaborare nefinalizată cu Braşovul. Următoarea ţară vizitată a fost Coreea de Sud, provincia Gangwon, unde se va ţine olimpiada de iarnă în 2018. Au fost impresionante pentru primarul Creţu o stație de purificare a apei, cu operaţiuni care la noi sunt doar cercetări de laborator, și centrul de coordonare a traficului auto.
  În capitala Coreei de Sud a cunoscut firma „Simatec”, care realizează parcări automate, pe 16 - 20 de nivele. Ovidiu Creţu i-a asigurat că în România ar primi sprijin pentru a construi o astfel de fabrică de parcări.
  În ceea ce priveşte China, Beijing-ul vizitat azi nu mai seamănă cu cel văzut de primarul Creţu în urmă cu aproape patru decenii, când arăta „obosit”, cu clădiri vechi. Se construieşte enorm şi foarte modern, tot astfel cum învăţământul este performant, după cum a văzut o şcoală elementară cu dotări foarte moderne. În oraşul Shandong a vizitat firma „Water Construction Group”, care dezvoltă o largă plajă de activităţi, inclusiv regularizări de cursuri de ape, astfel că tronsonul de 6 km al râului Bistrița ar putea deveni obiectul unei viitoare negocieri. O altă firmă cunoscută a fost „New Open” din Chongqing, care construieşte orașe, cartiere, zone de mii şi zeci de mii de apartamente, tehnologia permiţându-le să monteze două apartamente simultan, la care se fac apoi legăturile utilităţilor. Primarul a mai cunoscut „Hunan Engineering Development Company” din provincia Hunan, înfrățită cu judeţul nostru. O colaborare cu aceştia ar fi posibilă după luna iulie, când o delegaţie chineză va vizita judeţul.
  Primarului Ovidiu Creţu i s-au părut apropiate de o colaborare proiecte care vizează parcări înalte şi regularizarea râului Bistriţa.
  Primarul Ovidiu Creţu, misiune economică în fascinanta Asie
  China
  China
  Coreea de Sud
  Coreea de Sud
  Japonia
  Japonia

    

   Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

   Comentarii

   Comentariu nou

   Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

   Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
   Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

   Close