|

Șemineul care creează atmosfera de poveste direct la tine acasă

-A A +A
 

Șemineul care creează atmosfera de poveste direct la tine acasă
Atunci când ne hotărâm să facem o investiție pentru locuința noastră, care să fie pe termen lung și care presupune și invetiții mari, este absolut necesar să punem în balanță avantajele și dezavantajele deciziei pe care urmează să o luăm și să știm când trebuie să apelăm la experți. De exemplu, în cazul construirii unui șemineu. Îți dorești o atmosferă de poveste direct la tine acasă? Vrei să te bucuri din plin de jocul flăcărilor, mirosul și zgomotul lemnelor, dar și de căldura directă? Ca să beneficiezi de toate aceste lucruri trebuie doar să apelezi la specialiștii din domeniu. Sfaturile și experiența lor vor aduce în casa ta șemineul mult dorit.

În decursul timpului, șemineul a ajuns la diverse forme de design și stilizare devenind un decor favorit pentru locuinţă. Magia focului și a căldurii transmise îi asigură succesul în funcţie de tipul constructiv, modul de funcţionare precum şi de materialele folosite pentru elaborarea finisajului. Rustic, clasic sau modern tinde să se încadreze cât mai perfect în diferitele stiluri arhitecturale devenind centrul căminului şi transformând astfel locul unde este amplasat într-un loc preferat de reunire a familiei. Şemineele care funcţionează cu lemne sunt probabil cele mai spectaculoase din punct de vedere al imaginii şi ambianţei oferite de către focul ce arde în focar.
Exista doua tipuri de șeminee cu lemne: cu căminul deschis sau închis. Avantajele nu sunt aceleași în ambele cazuri. Cele care au căminul deschis sunt ideale pentru a fi folosite ocazional, dar nu sunt indicate atunci când dorim să îl folosim ca principal sistem de încălzire. Semineele cu cămin închis sunt dotate cu o ușă (de cele mai multe ori din sticlă), care se poate deschide și închide. Practice și sigure, ușile din dotare preîntâmpină riscul de împroșcare cu jar sau cu flăcări. Aceste cămine permit, în același timp, obținerea unui randament mare de căldură. Motivele construirii unui șemineu pe lemne cu căminul închis sunt multe, dar marea majoritate a oamenilor aleg să-și construiască un astfel de șemineu datorită costurilor mai scăzute. Chiar dacă la început investiția într-un șemineu este semnificativă, în timp, banii investiți sunt scoși prin costurile mult mai mici.
Ce trebuie știut atunci când ne gândim la achiziționarea unui șemineu este importanța coșului de fum, care de multe ori este prioritară decât șemineul în sine. Aceste cosuri de fum ajută foarte mult în ceea ce privește evacuarea gazelor nocive din casă. De aceea este recomandat ca atunci când ați decis să cumpărați un semineu să apelați la specialiști pentru a putea primi cele mai bune sfaturi.
Noi, echipa Șeminee Sibiu, construim șeminee și suntem dispuși să personalizăm fiecare idee pentru ca dumneavoastră să beneficiați de ceea ce vă doriți! Apelați cu încredere la serviciile firmei noastre și descoperiți farmecul focului și căldurii naturale. Cu o gama largă de produse: de la usi de seminee, focare, sobe, șemiee tip centrală, coșuri de fum și diverse accesorii, aducem  căldura și frumusețea focului în căminul dumneavoastră. Alegeți să lucrați cu profesioniști!

(P)

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close