Guvernul dă 75.000 de euro pentru realizarea unui studiu privind românii din diaspora

-A A +A

Guvernul dă 75.000 de euro pentru realizarea unui studiu privind românii din diaspora
Guvernul a decis, recent, să contribuie cu 75.000 de euro la bugetul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) destinat realizării unui studiu privind comunitățile românești din străinătate.
Studiul vizează în principal: dimensiunea comunităților românești rezidente în statele membre OCDE, principalele state de destinație, repartizarea geografică a grupurilor specifice, statistici privind distribuția pe vârste, gen, nivel de educație, statut pe piața forței de muncă, principalele domenii de activitate, analiza comparativă cu alte comunități din diaspora. De asemenea, studiul va include informații cu privire la principalele motive ale emigrării și factorii care ar putea determina revenirea în țară, tendințele actuale în comparație cu comunitățile din alte state de emigrație, evoluții în domeniul emigrării și al repatrierii”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.
Acordul privind realizarea studiului a fost semnat în 6 martie între Ministerul Afacerilor Externe și OCDE, documentul urmând să fie finalizat și transmis părții române în termen de 18 luni de la plata contribuției.

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

Nu va mai strofocati degeaba, ca cine pleaca definitiv din Romania, nu se mai inapoiaza-n veci AMIN ! Numai puturosii care nu-si gasesc locul nicaieri, sau na.rozii mai vin inapoi... sau cei care sunt fortzati de conditiile familiale nefavorabile... ( batrani ori copii bolnavi ori ramasi pe drumuri... si fara ajutor... etc. ) . Cine "pleaca" nu degeaba a "plecat" si nu mai "apuca " el sa mai traiasca, sa se schimbe ceva in cauzele care l-a determinat sa "plece" !
Deci, sunt bani azvarliti degeaba , ca oricum nu se poate schimba nimic , pentru ca suntem mult prea saraci in raport cu tarile in care acestia au "plecat" si unde chiar si "sub Podul Londrei" daca se "aciueaza", le este tot mai bine ca aici la noi in tzara .

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close