Lina Monica Crăciun, din Bistrița Bârgăului, reținută în cazul bebelușilor morți

-A A +A

Lina Monica Crăciun, din Bistrița-Bârgăului, reținută în cazul bebelușilor morți
Lina Monica Crăciun, din Bistrița-Bârgăului, reținută în cazul bebelușilor morți
Lina Monica Crăciun, din Bistrița-Bârgăului, reținută în cazul bebelușilor morți
Sursa foto: Facebook
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatei Lina Monica Crăciun, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de omor și a două infracțiuni de omor calificat, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Reţinerea de vineri a survenit în cazul bebeluşilor găsiţi morţi într-un pod din Bistriţa-Năsăud, persoana reținută fiind chiar suspecta principală în urma declanșării anchetei de la data macabrei descoperiri. Este vorba despre o femeie din Bistriţa Bârgăului, care a locuit chiar în blocul în care au fost găsite cadavrele în descompunere ale bebeluşilor.

„În cursul zilei de astăzi inculpata va fi prezentată judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. În referatul cu propunere de arestare preventivă (procurorii, n.red.) au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada 2012-2015, inculpata Crăciun Lina Monica a suprimat viața a trei copii nou născuți, pe care i-a născut la termen și neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuților în podul unui bloc dintr-o localitate din judeţul Bistrița Năsăud. Situația de fapt mai sus expusă a fost stabilită din coroborarea probelor administrate în cauză până în prezent. Cauza a fost iniţial constituită pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud, iar prin ordoannţa din 19 aprilie 2017 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dispus preluarea dosarului în vederea efectuării urmăririi penale de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”
, se arată în comunicatul Parchetului General.

După reținerea femeii, aceasta a fost prezentată judecătorilor de la Tribunalul București care au dispus arestarea preventivă. Lina Monica Crăciun urmează să petrecă cel puțin următoarele 30 de zile după gratii, în condiţiile în care acuzaţiile care i se aduc sunt de săvârşirea de infracţiuni contra vieţii.

Bebelușii morți din Bistrița Bârgăului au fost descoperiți în data de 9 martie, când o femeie care locuia la parterul blocului s-a deplasat, alături de fiul său de 12 ani, în podul clădirii, pentru a face curat.

Lina Monica Crăciun se stabilise în urmă cu trei ani în Germania, unde locuieşte cu actualul soţ. Cei doi au împreună o fetiţă de doar câteva luni, însă femeia mai are doi copii din relaţii anterioare, un băiat de 19 ani, respectiv o fată de 14 ani. Întoarsă în ţară înainte de Paşti, a fost chemată la audieri, unde a negat orice legătură cu victimele. Rezultatele testelor ADN au confirmat însă faptul că unul din copiii femeii este fratele celor trei bebeluşi găsiţi morţi.

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close