Casă veche de două secole, încă locuită, în comuna Șanț

-A A +A

Casă veche de două secole, încă locuită, în comuna Șanț
  În localitatea de unde izvorăște Someșul există un loc peste care timpul parcă nu a trecut. Pe drumul Cârțâbabului din Şanţ, o casă veche de două sute de ani încă adăpostește suflete și năzuințe omenești.
  O privești și în ea parcă se oglindește trecutul. Construită din bârne și acoperită cu draniță, casa este locuită de cei din neamul Nistor. Când m-am ițit eu prin zonă, din păcate nu era nimeni pe acasă, doar un câine străjuia prispa.
  Omu' îi plecat la oi. Dar, oricum, casa-i locuită”, ne-au lămurit vecinii de peste drum.
  Pe puțân are două sute de ani. Socrul mi-o povestit că și bunică-su o prins casa asta. Capul casei a fost, până nu demult, badea Vasile, om care s-o prăpădit la etatea de 92 de ani. Cam tăți din neamul lui o murit la peste 85-90 de ani”, au răspuns oamenii la întrebarea despre vârsta căsuței de poveste.
  La prima vedere, mulţi ar spune că e sărăcăcioasă, dar privind-o cu nesaț, am simțit cum mi se îmbogățește sufletul.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (8 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Economic

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close