(FOTO) Năsăudul se pregăteşte de Cartea Recordurilor: Peste 11.000 de persoane în straie populare au ocupat stadionul Progresul

-A A +A

(FOTO) Năsăudul se pregăteşte de Cartea Recordurilor: Peste 11.000 de persoane în straie populare au ocupat stadionul Progresul
  Au început deja să se scrie filele din Cartea Recordurilor rezervate „oraşului academicienilor”. Din coloane de autocare încep să se formeze coloane de oameni, transmite corespondentul de la faţa locului al "Mesagerul de Bistriţa-Năsăud", Radu Sîrbu. Şuvoaie de costume populare încep să „inunde” Năsăudul, după ce, cu o zi în urmă, ploaia a şurluit străzile oraşului înadins parcă pentru a-l pregăti de istorica zi.
  Duminică, după cum s-a anunţat deja cu surle şi trâmbiţe, cu ocazia Maialului dedicat „Zilei Costumului Popular”, năsăudenii şi invitaţii lor vor încerca să stabilească două recorduri modiale: cel mai mare număr de oameni în costume populare tradiționale și cel mai mare număr de participanți într-un dans tradițional, Roata de la Runcu Salvei.

  Actualizare: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus că este foarte bucuros să se afle în oraşul academicienilor pentru marele eveniment, important nu doar pentru Ţara Năsăudului. Acesta a venit pregătit să-şi aducă contribuţia la intrarea în Cartea Recordurilor, integrându-se în mulţime cu costumul său popular din zona Teleorman. În acest moment are loc intrarea participanţilor pe stadionul Progresul, sub privirile reprezentantului Guinness Book, un englez de naţionalitate indiană.
  Aşa cum am amintit deja, la stadion există două filtre majore. Unul la poarta principală, format din persoane care vor despărți coloana populară de civili (aceștia din urmă fiind îndrumați către partea stângă, pentru a ajunge în tribune și zona adiacentă). Cel de-al doilea se află la intrarea pe gazon și este format din camere video, care îi înregistrează pe toți cei care vor pune în practică recordurile. Între orele 12.30 și 13.00 se vor aranja participanții în cercuri concentrice, în jurul scenei amplasate în mijlocul terenului.

  Actualizare: Peste 11.000 de persoane gătite în straie tradiţionale au ocupat stadionul Progresul, care, dacă ar fi privit de sus, ar arăta ca un mozaic din piese de costum popular formând emblema naţiei române. Reprezentanţi din toate colţurile judeţului ajută Năsăudul să intre în Cartea Recordurilor, cărora li s-au alăturat români de pretutindeni.

  Năsăudul se pregăteşte de Cartea Recordurilor: A început nebunia, oraşul e blocat

    

    

    

    

   Aprecierea dvs: - Media: 4 steluţe (5 voturi)

   Comentarii

   imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

   O prostie. N-au loc pe stadionul orasului sau macar in Centru, de la Policlinica si pana la sensul giratoriu ? !
   Sa blochezi o artera de circulatie, complet... pana dupa ora 14,00 pe relatia Bistrita - Salva-Viseu... asa ceva n-am mai pomenit. Macar daca puneau un agent de circulatie si niste panouri de dirijarea circulatiei, in Dumitra si Cepari, pentru a dirija " tranzitul rutier " spre Mintiu-Mocod-Salva... nu sa trebuiasca sa intorci din drum de la Nasaud, ca nu-ti spune nimeni asta si sa cauti tu in disperare alte "cai de comunicatie " , ori sa stai ca pro.stu la intersectie la Nasaud, sa aspeti ca politia sa deschida drumul... cand s-or termina activitatile .

   imaginea utilizatorului Vizitator

   mai analfabetule! o data pe

   mai analfabetule!

   o data pe an se intampla asta..fi mai intelegator!

   Comentariu nou

   Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

   Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
   Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

   Close