E oficial! Năsăudul a dus județul nostru în Cartea Recordurilor

-A A +A

E oficial! Năsăudul a dus județul nostru în Cartea Recordurilor
  Suntem oficial în Cartea Recordurilor! Şi nu cu unul, ci cu două recorduri mondiale, înregistrate în premieră, anume: cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradițional românesc și cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron.
  Primul care a anunțat rezultatul exact a fost președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, pe pagina sa de socializare.
  Oficial! Județul Bistrița-Năsăud a doborât două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record!
  1. Cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradițional românesc (9.643 persoane);
  2. Cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron de 9.506 oameni.
  Cred că aceste cifre spun totul! E oficial faptul că județul Bistrița-Năsăud este capitala românismului și a tradițiilor folclorice mondiale! Acest lucru este meritul fiecărui om al județului nostru și al tuturor celor care astăzi (duminică, n.red.) au deschis lada de zestre și au arătat lumii întregi că noi, aici, știm să ne prețuim țara, valorile, trecutul, prezentul și viitorul! Mă înclin în fața voastră, dragii mei, și sunt onorat să pot să scriu istorie alături de dumneavoastră, cei mai minunați oameni de pe acest pământ! Vreau să mulțumesc și celorlalți organizatori și parteneri: Primăriei Orașului Nasaud și domnului primar Mircea Romocea, Ministerului Turismului și domnului ministru Mircea Dobre, Ministerului Culturii și Identității Naționale și domnului ministru Ioan Vulpescu, inimoșilor colegi de la Asociatia Produs în Bistrița-Năsăud, de la Turist în Bistrița-Năsăud și tuturor oamenilor care au pus suflet ca județul nostru să intre azi în istorie!
  ”, a consemnat pe Facebook Radu Moldovan.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close