Sanitarii pricepuţi din Târlişua merg la faza naţională, din nou. Să zicem că oricine poate...

-A A +A

Sanitarii pricepuţi din Târlişua merg la faza naţională, din nou. Să zicem că oricine poate...
Se întâmplă ca acolo cineva să-şi dorească foarte mult să facă ceva. De fapt, nu e o întâmplare, e planificare, repetare, executare şi câştigare a ceea ce deja, pentru că se tot întâmplă de o vreme, e de mirare.
Generaţiile de elevi se schimbă, dar rezultatele continuă să apară, de la unii la alţii se plimbă, ca şi cum ar exista, cum se spune, un izvor nesecat de potenţial în acel colţ de lume, deşi se zice că există în fiecare copil, chiar şi (sau mai ales) în cel pe care viaţa nu-l răsfaţă, dacă ştii să-l scoţi la suprafaţă. La Târlişua, comună-ntre dealuri, cu vedere spre Ţibleşul ce parcă-ntruna albeşte, confortul nu se revarsă asupra oamenilor valuri, valuri, acoperindu-i de rugina prea binelui ce-nţepeneşte. De aceea când apare de acolo succesul şi iar apare, mirarea trebuie să fie cu atâta mai mare. Şi când se tot repetă, trebuie-ntrebat în stânga şi-n dreapta reţeta secretă. Asta deşi nu e niciun secret, doar o dorinţă concretă, de a face, fără a te pierde în abstracţii, precum „aş încerca, dacă...”, „aş putea, cu condiţia să...”, „dacă pe aici şi pe dincolo” şi alte aberaţii. Se face, nu se preface.
Cine vrea, înţelege, cine nu, rămâne să dezlege „misterul” pentru care despre unii se tot vorbeşte, pe când despre alţii nici măcar nu se şopteşte...

Sanitarii pricepuţi din Târlişua merg la faza naţională, din nou. Să zicem că oricine poate...
  Este posibil să fi fost o punere în scenă cam lungă, dar n-am vrut să ne rezumăm doar la a prezenta rezultatele excelente ale elevilor din Târlişua.
  Pe scurt, fără ocol, s-a întâmplat aşa: În data de 5 mai s-a desfăşurat, la Liceul Agricol din Bistriţa, etapa judeţeană a Concursului naţional de prim ajutor „Sanitarii pricepuţi”, la care au participat zece echipaje de elevi, cinci de gimnaziu şi cinci de liceu, din mediul urban şi din cel rural. La categoria gimnaziu a câştigat echipajul Liceului Tehnologic Târlişua, iar la licee, cel al Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa.
  La etapa naţională, care va avea loc la Poiana Pinului, în luna iulie, merge gimnaziul, deci merg târlişuanii: Nicoleta Mihaela Ropan (clasa a VI-a), Ancuţa Viorica Bozga (clasa a VI-a), Andreea Maria Pop (clasa a V-a), Anastasia Maria Creța (clasa a V-a), Denisa Iulia Clapa (clasa a V-a) şi Rebeca Elena Fechete (clasa a V-a). Profesor îndrumător: Ana Simona Florea, care o aminteşte, pentru ajutorul acordat la bandaje, pe asistentul comunitar Maria Rusu, rememorând că: „Şi anul trecut am luat locul I. Şcoala noastră a mai luat locul I în 2013 şi am fost la etapa naţională”.
  Mă rog, ce-ar mai fi de zis, decât să convenim asupra unui compromis: cei de acolo să continue să obţină rezultate, noi să ne prefacem că oricine poate...

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (8 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close