Conferința de primăvară a preoților din Protopopiatul Năsăud, în prezența mitropolitului Andrei

-A A +A

Conferința de primăvară a preoților din Protopopiatul Năsăud, în prezența mitropolitului Andrei
  Marţi, la Năsăud, Înalt Preasfinţitul Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a prezidat conferința de primăvară a preoților din Protopopiatul Năsăud, tema abordată încadrându-se în tematica generală a „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești”.
  Întâmpinat la sosire de protopopul Ioan Dâmbu, Înalt Preasfințitul părinte mitropolit Andrei a participat mai întâi la slujba de Te Deum oficiată în biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din centrul orașului academicienilor. Foarte frumos a fost faptul că, alături de preoți și credincioși, la slujbă au participat o mulțime de copii, fiecăruia înalta față bisericească înmânându-i câte o iconiță.
  Icoanele nu numai că au o importanță catehetică, pentru că privind la icoanele de pe pereții bisericilor învățăm ca și din scriptură lucruri mântuitoare, dar ele sunt și niște prezențe harice, prin care Dumnezeu lucrează și revarsă asupra noastră putere. Multe icoane din lumea aceasta fac minuni, nouă fiindu-ne foarte cunoscută icoana de la Nicula, prin intermediul căreia Dumnezeu a adus alinare sufletelor necăjite și multă bucurie nouă, tuturor. Noi credem și mărturisim că adevărații creștini trebuie să aibă și să venereze icoanele, prin intermediul cărora Dumnezeu revarsă bucurie și putere”, a spus ÎPS Andrei în lăcașul de cult.
  Apoi, atenția s-a mutat în sala de conferințe a protopopiatului, lucrările întâlnirii fiind deschise de mitropolitul Andrei, care le-a explicat preoţilor rolul şi rostul acestor întâlniri. De asemenea, pr.conf.univ.dr. Ioan Bizău, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, le-a vorbit slujitorilor Domnului despre activitatea iconarilor și a pictorilor bisericești și despre importanța icoanei în cultul ortodox și în viața creștinului. Finalul conferinței i-a aparținut părintelui protopop Ioan Dâmbu, printre altele acesta ținând să sublinieze activitățile desfășurate în ultima perioadă în parohiile Țării Năsăudului.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close