|

Iohannis și SIPA lui

-A A +A

Iohannis și SIPA lui
Marele nostru Cocoșilă și-a trimis pupila la microfon pentru a ne spune că „Administrația Prezidențială nu are atribuții în domeniul clasificării și desecretizării, declasificării, cum vreți să-i spuneți. Pur și simplu, legislația în vigoare trebuie respectată și aplicată la litera legii”, a spus vedeta TV. Cum nu se poate mai corect. Nici n-a cerut nimeni o altă operațiune. Pe Iohannis, direct și prin reprezentantă, îl doare că șeful serviciului secret al MAI este numit fără voia lui. Adică scapă din mână și culisele justiției și ale poliției. La MAI nu mai are de desemnat un om de încredere. Adică nu are cum să-și mai bage coada. Ceea ce nu-i chiar așa de rău. Prea multe servicii sub controlul unui singur om pot genera o altă catastrofă de tip Traian Băsescu. Și așa, munca pe care SRI-ul a depus-o și o depune pentru președinte (nu mă refer aici la siguranța națională!) a fost și este exagerată. Deci intervenția purtătorului de cuvânt o putem include la capitolul „aflat în treabă”.
Și totuși, avem o problemă. Liviu Dragnea l-a amenințat aproape direct pe Tudorel Toader, ministrul Justiției. I-a transmis că „dacă și în acest subiect legat de noul scandal, cel mai proaspăt scandal cu arhivele SIPA, dacă nu face nici măcar gestul de a desecretiza raportul, atunci încrederea mea în dumnealui va fi aproape de zero”.
Este vorba despre raportul făcut la Ministerul de Justiție în 2007, privind dispariția unor documente din arhiva SIPA. Nu știu cât de curios este Liviu Dragnea: probabil și el ar vrea să afle ce conține această arhivă. Probabil că ființele cu o curiozitate maladivă, trăgătorii de sfori, șantajiștii și încă mulți alții de prin politică și servicii sunt interesați să afle ce conține această arhivă deja faimoasă. Eu, unul, nu mă topesc după o asemenea posibilitate. Nu poate conține decât mizerie morală, informații descalificante și bârfe la nivel înalt. Nu sunt amator de așa ceva. Dar Liviu Dragnea, în mesajul său către ministrul Toader, n-a vorbit despre arhivă și conținutul ei. Așa cum spune interpusa președintelui în discuție, o asemenea operațiune nu se poate desfășura decât în conformitate cu legea. Dar Liviu Dragnea n-a solicitat ca arhiva SIPA să fie desecretizată pentru a fi pusă la dispoziția conducerii PSD. El i-a cerut lui Tudorel Toader să desecretizeze raportul privind sustragerea unor informații din respectiva arhivă. Ceea ce este cu totul altceva. Și ne interesează pe toți.
Cine, cu ce scop, cu a cui aprobare și ce informații a scos din arhiva SIPA documente și informații? Asta, da, este o problemă de Guvern, de Parlament, chiar și pentru președinția care se dă neinteresată de aproape toate lucrurile din România.

Cornel Nistorescu

Material preluat din Cotidianul.

 

Aprecierea dvs: - Media: 1 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close