Bibliile profesorului Andrei Marga, expuse la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

-A A +A

Bibliile profesorului Andrei Marga, expuse la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”
  Profesorul Andrei Marga, longevivul rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și fost ministru al Învățământului și al Afacerilor Externe (după cum se cunoaște, originar de pe meleagurile noastre), a făcut, recent, o donație de carte către Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.
  Din câteva sute de cărți, unele au fost alese pentru expoziția deschisă joi, dintre care de mare impact sunt o parte a edițiilor Bibliei din biblioteca profesorului Marga.
  „Noul Testament de la Belgrad”, Biblia de la 1688, Biblia Vulgata (Blaj, 1760-1761), de asemenea, o ediție în limba poloneză. Precizăm că nu sunt ediții princeps, ci ediții tipărite în zilele noastre. Alături de cele amintite se găsesc albume de artă, cărți de filosofie, istorie, în limba română și în limbi de circulație. O epoziție care merită văzută chiar și numai din simplul motiv de a vedea cărțile pe care le-a citit un mare cărturar al zilelor noastre, apropiat sufletește de meleagurile bistriţene.
  Directorul Bibliotecii Județene, Ioan Pintea, socotește donația de mare importanță, deoarece o parte dintre cărți nu existau în zestrea instituţiei.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Aurel

  Intentionat sau nu, titlul articolului ceaza o regretabila confuzie. In primul rand este vorba de formularea "Bibliile profesorului Andrei Marga" care lasa sa se inteleaga ca acele carti ar fi scrise chiar de el, ceea ce este total fals. In realitate este vorba de carti din biblioteca personala a lui Andrei Marga, cumparate de dansul si donate Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud, ceea ce oricum este un gest demn de apreciat.

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Economic

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close