Gheorghe Mizgan a primit pentru prima dată „Diploma Francofoniei”

-A A +A

Gheorghe Mizgan a primit pentru prima dată „Diploma Francofoniei”
De curând a apărut „Europoesie” 2016, o elegantă carte care reunește poeziile premiate la concursul anual al Asociației „Rencontres Europeennes - Europoesie”, cu un important număr de secțiuni și cu participanți din toată lumea.
Concitadinul nostru artistul Gheorghe Mizgan a obținut „Diploma Francofoniei”, pentru poezia „Murmurul toamnei”, tradusă în franceză de poetul și profesorul Florin Avram.
Președintele Asociației „Rencontres Europeennes - Europoesie”, poetul Joel Conte, scrie în textul prefațator: „Într-o lume a barbariei și terorismului, în care valorile fundamentale și solidaritatea sunt contestate, poezia poate aduce un cuvânt constructiv și salutar”, iar președintele de onoare al asociației, poetul Horia Bădescu, spune: „Lumea poeziei este lumea esențelor, a libertății, a universului concret perceput prin conștiința emoției”.
Tot din Bistrița mai apare în carte cu o poezie premiată artista Victoria Fătu Nalațiu, care a mai fost premiată și în anii anteriori.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close