Mocănița Transilvaniei porneşte agale la drum. Peisajul nu costă nimic, dar merită toţi banii

-A A +A

Mocănița Transilvaniei porneşte agale la drum. Peisajul nu costă nimic, dar merită toţi banii
  Mocăniţa Transilvaniei porneşte din nou la drum, la sfârşitul acestei luni. Îi va purta agale pe iubitorii de relaxare, pe şine cusute pe dealuri şi prin păduri ca un fermoar ce ţine laolaltă peisajul cuprins între Teaca şi localitatea mureşeană Râciu. Altfel, nevăzute, frumuseţile naturii s-ar destrama în conştiinţa colectivă, iar efortul comun de a face ceva pentru a le păstra începe cu dorinţa comună de a le admira.
  Cursele de agrement se vor organiza în zilele de 27 și 28 mai, de asemenea, din 1 până în 4 iunie, cu plecare de la ora 10.00, din Gara Teaca. Mocăniţa Transilvaniei va opri pe Valea Lupului, în Gara Ocnița, dar şi la Comlod, unde călătorii vor vizita Castelul Teleki, nu atât pentru a vedea ceea ce a devenit (având nevoie urgentă de reparaţii), ci pentru a-şi imagina ce a fost şi ceea ce ar putea fi.
  În această perioadă ne putem bucura de zile relaxante în natură, admirând colinele verzi ale Transilvaniei, animale sălbatice de tot soiul, făcând o incursiune pe o cale ferată veche de mai bine de un secol. (...) Trenul şi infrastructura feroviară sunt operate de SC IndormurExim SRL. Voluntarii Asociaţiei Mocăniţa Transilvaniei susţin acest proiect prin organizarea şi promovarea curselor cu mocăniţa”, spune președintelui asociației, Cristi Moldovan.
  Costul unei călătorii este de 20 de lei pentru adulți și de 10 lei pentru copii. Numărul minim de călători pentru fiecare cursă este de 20, iar numărul maxim, de 60. Rezervări se fac accesând http://mocanitatransilvaniei.ro.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (6 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Aurel Pantea, Baia Mare- Vizitator

  Felicitări ! După o degustare la Viile Tecii, ar merita ca un intreprinzător să organizeze transferul auto al pasagerilor amatori de vizite pe minunatele plaiuri mioritice românești, la Vișeul de Sus stația de îmbarcare pe Mocănița de pe Valea Vaserului din Maramureșul Voievodal, cu vizite la Casa muzeu Liviu Rebreanu, a lui Badea George, cu traversare peste Dealul Ștefăniței, un popas la Mănâstirea Moisei, etc. Săptămâna trecută la Mănăstirea Bârsana am întâlnit un grup de Canadieni amatori de o vizită cu mocănița pe Vaser.Iată că sînt amatori și de pe continentul nord-american, de a vizita acest minunat colț de țară.

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close